Šport
6 ogledov

Washingtonov mlinček melje

Aleksander Ovečkin AI Žurnal24 main
Prvi strelec pretekle sezone hokejske lige NHL Aleksander Ovečkin je Washington popeljal do gladke zmage s 3:0 nad Montrealom. To je že sedma zaporedna domača zmaga Capitalsov.
 

Liga NHL

Boston : NY Islanders 7:2
Philadelphia : Carolina 2:3*
Minnesota
: Tampa Bay 4:2
Anaheim
: Chicago 1:0
Phoenix
: Colorado 2:1
Washington
: Montreal 3:0
Buffalo
: Pittsburgh 4:3
Atlanta : Nashville 3:4*
Detroit
: Columbus 5:3
Florida : NY Rangers 3:4**
Dallas : San Jose 2:6
* po podaljšku
** po kazenskih strelih

Aleksander Ovečkin je pri zmagi nad Montrealom dosegel že 13 zadetek v sezoni, v zadnjih treh tekmah pa že petič zatresel mrežo nasprotnika. Samo pri zmagi nad Atlanto s 5:3 je k zmagi prispeval tri gole in eno podajo. Washington tako v desetih srečanjih v letošnji sezoni pred domači sezoni ostaja le pri enemu porazu.

Moštvo ruskega zvezdnika z razmerjem 13-7-3 zasedah vrh lestvice jugovzhodne divizije in to kljub temu, da je seznam poškodovanih igralcev precej dolg. Moštvo že nekaj časa igra brez enega največjih zvezdnikov lige še enega Rusa Aleksandra Semina. Trener Washingtona Bruce Boudreau kljub slabemu zdravstvenemu kartonu ob vseh uspehih ne more biti zaskrbljen: "V garderobi vlada splošno veselje, vsak od igralcev je prispeval pomemben delež k uspešnim predstavam." Izkazal se je tudi vratar Jose Theodore, ki je zbral 28 obramb in prvič letos svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. V vratih Montreala je Jarosalv Halak zbral le obrambo manj, kar pa ni bilo dovolj, da bi bi preprečil tretji poraz Montreala v zadnjih štirih tekmah. "Vratarja smo po odmevni zmagi nad prvaki iz Detroita pustili na cedilu. Po zmagi smo poleteli v nebo in se morda tudi precenili," je bil jasen napadalec Canadiensov Tom Kostopoulos.

Philadelphia Flyers so z 2:3 po podaljšku klonili proti Carolina Hurricanes. Junak tekme je bil Sergej Samsonov, ki je dosegel odločilni gol dobro minuto pred koncem podaljška in tako pomagal prekiniti niz šestih zaporednih zmag Philadelhie, ki je dobila prejšnjih sedem od skupaj osmih tekem. Hokejisti Minnesota Wild so s 4:2 premagali Tampa Bay Lightning. Marc-Andre Bergeron je za gostitelje zbral dve podaji v odločilni zadnji tretjini.Phoenix Coyotes so bili z 2:1 boljši od Colorado Avalanche, domači vratar Mikael Tellqvist pa je ustavil 37 strelov. Med strelce sta se vpisala Derek Morris in Kevin Porter, Jenver Lisin pa je k zmagi dodal par podaj. Kojoti so nastopili brez zvezdnika Ollija Jokinena, ki si je izpahnil ramo na sredini tekmi proti Columbus Blue Jackets in bo zato z ledenih ploskev odsoten dva do štiri tedne.

V Anaheimu so domači Rački z golom Ryana Getzlafa z 1:0 premagali Chicago Blackhawks, vratar Jonas Hiller pa je ubranil 26 strelov. Boston Bruins so kar s 7:2 premagali New York Islanders.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.