Šport
20 ogledov

Watt zapisan v zgodovino

Simon Watt (Foto: Pokerstarsblog.com) Žurnal24 main
Simon Watt si je priigral svojo prvo WSOP zapestnico, potem ko je slavil na Turnirju #11: 1.500 $ No-Limit Hold'em. Ob tem pa je preprečil, da bi do svoje prve zapestnice prišel Tom Dwan.

Simon Watt si ni samo priigral svojo prvo WSOP zapestnico, potem ko je slavil na Turnirju #11: 1.500 $ No-Limit Hold'em, temveč je številnim profesionalcem prihranil tudi precej denarja, saj je Novozelandec preprečil, da bi do svoje prve zapestnice prišel Američan Tom Dwan. Ni pa bil Watt edini, ki je slavil, saj je do svoje zapestnice prišel tudi Matt Matros, ki je ugnal vso konkurenco na Turnirju #12: 1.500 $ Limit Hold'em.

Turnir #11: 1.500 $ No-Limit Hold'em
Simon Watt si je zagotovil svoje mesto v zgodovini, saj ni le slavil na turnirju z več kot 2.500 nastopajočimi, temveč je proti vsem pričakovanjem v heads-up dvoboju ugnal enega najboljših pokerašev na svetu ta hip – Toma "durrrr" Dwana. Prav zaradi tega bo njegovo ime verjetno še nekaj časa odmevalo po hodnikih kompleksa Rio, saj je Novozelandec lastnoročno preprečil, da bi Dwan že na samem začetku prvenstva dobil svojo večmilijonsko stavo.

Watt je bil v heads-up delu turnirja za svojega veliko bolj znanega nasprotnika prava uganka in tako se je na koncu Tom praktično kar vdal in zarinil s {Q-Diamonds}, Simon pa je njegovo stavo ekspresno izenačil z {9-Diamonds}{9-Clubs}. Novozelandec se je moral le izogniti kraljici in naslov bi bil njegov, prav to pa mu je tudi uspelo, saj so skupne karte {8-Clubs}{A-Clubs}{A-Spades}{A-Diamonds}{K-Hearts} njemu na koncu podarile celo full house in Dwanovih sanj o zmagi in milijonih je bilo vsaj še za en turnir konec.

Turnir #12: 1.500 $ Limit Hold'em
Elitnemu klubu dobitnikov WSOP zapestnic se je pridružil še Matt Matros, ki se je lahko začel veseliti svojega velikega dosežka, potem ko je na 12. turnirju letošnjega prvenstva WSOP med gledalce poslal še Ahmada Abgharija.

Matros, ki je nase prvič resneje opozoril leta 2004, je v zadnji igri pred flopom višal s {Q-Hearts}{8-Diamonds}, Abghari pa je letvico dvignil še višje, a je Matt na koncu izenačil tudi to njegovo stavo in tako sta si fanta skupaj ogledala flop {Q-Spades}{4-Spades}{4-Diamonds}. Tu je bil prvi na potezi Ahmad, ki je v igro spravil še nekaj dodatnih žetonov, a ta stava ni prestrašila Matrosa, ki jo je še enkrat dokaj hitro izenačil. Vsi njuni preostali žetoni so nato vendarle končali v igri na turnu, ko je delivec na mizo položil še karto {3-Clubs}, Abghari pa je zarinil z {A-Clubs}{10-Clubs}. Ob trenutnem razmerju moči bi Abgharija iz te zagate rešil le še as na riverju, vendar do tega ni prišlo in tako sta WSOP zapestnica in 189.870 $ končala v rokah Matta Matrosa.

Turnir #13: 1.000 $ No-Limit Hold'em
Še enkrat se je pokazalo, kako zelo priljubljeni so ti najcenejši WSOP turnirji, saj se je tudi za dan 1B turnirja 1.000 $ NL Hold'em v Rio nagnetlo več kot tisoč igralcev, od katerih se jih je le 168 na koncu tudi prebilo v drugi dan turnirja.

Andyu Blacku, Philu Gordonu, Paulu Wasicki in Johnu Phanu se je v drugem dnevu turnirja uspelo pridružiti tudi Ylonu Schwartzu, Brianu Rastu, Davidu Plastiku in Kelly Kim, skupaj pa se bo za drugi dan turnirja za mize v kongresnem centru hotela Rio vrnilo 446 tekmovalcev in tekmovalk.

Turnir #14: 1.500 $ 2-7 Triple Draw Lowball (No-Limit)
Po še enem zelo dolgem dnevu, v katerem so si izločitve sledile v zelo dolgih razmikih, smo naposled le dobili imena sedmerice srečnežev, katerim se je uspelo prebiti na finalno mizo tega turnirja. To so Nick Binger, Derric Haynie, Mike Wattel, James Bord, Todd Bui ter Alexander Kravchenko. Izmed teh sedmih se je najbolje odrezal Binger, ki bo tako zadnji dan turnirja 2-7 Triple Draw začel z največ žetoni (309.500).

Zadnji, ki se je danes moral posloviti, je bil Daniel Nicewander, ki se je v svoji zadnji igri zapletel s Hayniejem. Nicewander si je verjetno potem, ko je zagledal nasprotnikove karte J-9-5-3-3, kar malce oddahnil, saj je verjetno mislil, da bo s 7-6-4-2 zlahka opravil z nasprotnikom, a mu je delivec na koncu podelil še kralja in mu tako pred nosom zaprl vrata, ki so vodila na finalno mizo.

Večino dneva je odlično kazalo tudi Davidu "Chino" Rheemu, ki je bil nekaj časa tudi vodilni, a se je nato nesrečno zapletel v nekaj zanj zelo dragih iger in je tako turnir končal kar nekaj mest za finalko.

Turnir #15: 10.000 $ World Championship Seven-Card Stud Hi-Low Split-8 or Better
Če smo še včeraj trdili, da bo verjetno le malo turnirjev podrlo neslavni rekord Turnirja #14, ki je za mize privabil le 250 igralcev, smo bili demantirani že nekaj ur kasneje, saj je na tem turnirju s precej visoko prijavnino nastopilo le 170 igralcev, od katerih pa se je kar 112. na koncu tudi uspelo uvrstiti v naslednji dan turnirja.

Kot je že v navadi, je tako izbran turnir pritegnil predvsem največja imena iz sveta pokra in tako smo lahko danes cel dan uživali v vragolijah asov, kot so Scott Clements, Barry Greenstein, David Singer, Jennifer Harman, Eli Elezra, Phil Ivey, Gus Hansen, Scotty Nguyen, Phil Hellmuth, Huck Seed, Doyle Brunson in Greg Raymer, prav vsi od njih, z izjemo zadnjih dveh, pa so se na koncu tudi prebili v drugi dan turnirja.

Sledi
Poleg vseh turnirjev, ki se še morajo zaključiti, se bo v sredo dopoldne po lokalnem času začel tudi Turnir #16: 1.500 $ No-Limit Hold'em Six Handed.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.