Šport
20 ogledov

Wawrinka debitiral z zmago, Delpo garal

stanislas wawrinka Reuters
Švicar Stanislas Wawrinka in Argentinec Juan Martin Del Potro sta si priigrala prvi točki na zaključnem turnirju v Londonu. Danes na delu Rafael Nadal, Novak Đoković in Roger Federer.

V Londonu se je v ponedeljek začel zaključni turnir ATP najboljše osmerice igralcev sveta z nagradnim skladom šest milijonov ameriških dolarjev. Prvi točki sta si z zmagama zagotovila Švicar Stanislas Wawrinka in Argentinec Juan Martin del Potro.

V prvem dvoboju skupine A je Wawrinka v prvem ponedeljkovem dvoboju premagal Čeha Tomaša Berdycha s 6:3, 6:7 (0) in 6:3. V drugem srečanju te skupine se bosta danes ob 15. uri pomerila Španca Rafael Nadal in David Ferrer.

''Zadovoljen sem s svojo igro proti Berdychu. Oba sva bila živčna. Turnir sem si tolikokrat ogledal po televiziji, a igrati je nekaj povsem drugega. Zmagati na prvem obračunu tukaj je res posebno,'' je povedal Wawrinka.

V prvem srečanju skupine B je Argentinec Juan Martin Del Potro po zaostanku in več kot dveh urah igre le strl odpor Francoza Richarda Gasqueta in zmagal s 6:7 (4), 6:3 in 7:5. Švicar Roger Federer in Srb Novak Đoković bosta prvi dvoboj te skupine odigrala drevi ob 21. uri.

''Na začetku sem se težko osredotočil na obračun,'' je priznal Del Potro, ki je bil nedavno žrtev kraje na železniški postaji v Parizu. ''Vzdušje je bilo izjemno, kar mi je pomagalo, da sem užival v obračunu. Proti Đokoviću in Federerju nimam ničesar izgubiti. Če se bom uvrstil v polfinale, je bilo to srečanje ključnega pomena, zato sem bil živčen. Naslednja dva obračuna bosta drugačna,'' je dodal Argentinec.

World Tour Finals, skupinski del:

Skupina A

Stanislas Wawrinka (Švi/7) : Tomaš Berdych (Češ/5) 6:3, 6:7 (0), 6:3

Ob 15.00:
Rafael Nadal (Špa/1) - David Ferrer (Špa/3)

Skupina B

Juan Martin del Potro (Arg/4) : Richard Gasquet (Fra/8) 6:7 (4), 6:3, 7:5

Ob 21.00:
Novak Đoković (Srb/2) - Roger Federer (Švi/6)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.