Šport
13 ogledov

Wawrinka ni zadovoljen z opravičilom

stan wawrinka EPA
Afera v teniškem svetu, ki jo je z nesramno pripombo zakuhal Avstralec Nick Kyrgios, se še ni povsem polegla.

Švicar Stan Wawrinka, ki je bil žrtev Avstralčevega predolgega jezika, namreč meni, da opravičilo tekmeca ni dovolj oziroma da ni bilo iskreno.

Incident se je zgodil prejšnji teden na turnirju v Montrealu. Švicar je zdaj že v Cincinnatiju, kjer je v drugem krogu s težavami odpravil Hrvata Borno Ćorića, po dvoboju pa priznal, da mu neprijetni dogodek še vedno ne da miru.

"Ni se zares opravičil. Moral bi se, vsem, povsem preprosto. Zaradi njegovih besed je bilo v garderobah precej hude krvi. Ni pomislil, da bo zaradi besed na igrišču povzročil posledice tudi v zasebnih življenjih," je dejal Švicar.

Zaradi incidenta sicer ne bo posledic na igrišču, tudi ne na bližnjem odprtem prvenstvu ZDA, še dodaja Wawrinka. "Zelo pomembno je, da sem danes zmagal. Z malo energije, kolikor je imam, sem prišel do pomembnega uspeha," dodaja Warinka.

nick kyrgios | Avtor: EPA EPA
Avstralec je med dvobojem v Kanadi tekmecu zabrusil, da je Thanasi Kokkinakis, še en avstralski teniški igralec, spal z njegovim dekletom. Njegove besede so posneli mikrofoni, nameščeni ob igrišču, tako da je hitro nastal precej odmeven škandal. Avstralec je sicer pozneje na družabnih omrežjih zapisal, da mu je žal in da je pripombo izrekel v žaru borbe. Teniška zveza ATP je za takšno vedenje Kyrgiosu izrekla kazen 10.000 dolarjev, kar je največji znesek globe, ki jo lahko zveza določi na turnirju, najverjetneje pa bodo Avstralca pozneje še dodatno kaznovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.