Šport
44 ogledov

Wawrinka s preobratom prek Nishikorija

Nishikori Wawrinka US Open EPA
Branilec naslova Srb Novak Đoković se bo v nedeljskem finalu v posamični pomeril s Švicarjem Stanom Wawrinko, ta je ugnal Japonca Keija Nishikorija.

Tretji nosilec Stanislas Wawrinka si je svoj prvi finale na igriščih Flushing Meadows priboril z zmago proti šestemu nosilcu Japoncu Keiju Nishikoriju, v štirih nizih s 4:6, 7:5, 6:4, 6:2. V 1f0inalu se bo pomeril z Novakom Đokovićem

Statistika je na strani Srba z izidom 19:4 v zmagah v korist Đokovića. To bo njun prvi letošnji dvoboj. Wawrinka je doslej dobil dva turnirja za grand slam, leta 2014 na OP Avstralije v Melbournu je v finalu za prvi naslov premagal Španca Rafaela Nadala, lani pa je v finalu Roland Garrosa za drugi naslov premagal Đokovića.

V polfinalu je Wawrinka premagal Japonca Nishikorija, ki tako ni ponovil uspeha iz leta 2014, ko se je na US opnu prebil vse do finala, v katerem je nato izgubil proti Hrvatu Marinu Čiliću. Nishikoriju se je poznala utrujenost po maratonskem četrtfinalnem dvoboju z drugim nosilcem Britancem Andyjem Murrayjem.

"Že, ko sem gledal prvi polfinale, sem vedel, da bodo pogoji za igro. Takšni dvoboji se velikokrat odločajo v glavi. Ko tekmec igra bolje, je treba zdržati in počakati na pravi trenutek. Veselim se že finala proti Novaku," je pojasnil Wawrinka.

Pri mešanih dvojicah slavje Nemke in Hrvata

Nemka Laura Siegemund in Hrvat Mate Pavić, ki se prej nista poznala in sta prvič zaigral na OP ZDA, sta v finalu mešanih dvojic s 6:4 in 6:4 premagala Američana Coco Vandeweghe in Rajeeva Rama za prvi skupni naslov.

US Open, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) - Gael Monfils (Fra/10) 6:3, 6:2, 3:6, 6:2
Stan Wawrinka (Švi/3) - Kei Nishikori (Jap/6) 4:6, 7:5, 6:4, 6:2

US Open, finale, mešane dvojice:

Siegemund/Pavić (Nem/Hrv) - Vandeweghe/Ram (ZDA/ZDA/7) 6:4, 6:4

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.