Šport
25 ogledov

Waxman novi šampion WSOPC

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Matt Waxman je novi zmagovalec klasičnega turnirja serije World Series of Poker Circuit 2010, ki se je odvijal v Atlantic Cityju.

Matt Waxman, 25-letni poker profesionalec s Floride, je končno pokazal vse svoje znanje in zasluženo postal novi šampion WSOPC. Za zmago na turnirju je poleg šampionskega prstana dobil 117.797 $. Tridnevnega turnirja s prijavnino 1.650 $ se je udeležilo 352 igralcev. Med temi igralci so bili tudi najboljši turnirski igralci, kar jih obstaja. Med drugimi so se turnirja udeležili Dwyte Pilgrim, Paul Darden, Amnon Filippi in Matt Brady.

Po prvem dnevu turnirja je v igri za zmago ostalo le 71 tekmovalcev od prvotnih 352. Drugi dan so to številko še zmanjšali, saj je v tretji dan prišla le deveterica najboljših, ki se je usedla za finalno mizo.

Na samem začetku so se gledalci, ki so se odločili, da ostanejo v igralnici in spremljajo razplet turnirja, dolgočasili, saj do prvega odmora praktično nismo bili priča niti eni razburljivi igri, kaj šele izločitvi. Kot prvi se je tako po več kot uri igre poslovil Manish Patel (9. mesto – 11.073 $), potem ko se je z {A-Hearts}{10-Diamonds} zaletel v {K-Hearts}{Q-Hearts} razpoloženega Waxmana, ki je nato že na flopu {2-Clubs}{Q-Spades}{Q-Diamonds} sestavil set kraljic in tako nemudoma razrešil vse dvome o zmagovalcu.

Še preden se je polegel prah po prvi izločitvi dneva, že je za mizo zevalo novo prazno mesto, saj se je le nekaj minut za Patelom moral posloviti tudi Brandon Croft (8. mesto – 13.869 $). Slednji je vse svoje upe polagal na {Q-Clubs}{J-Hearts}, a pri tem naletel na Jesusa Cabrero z {A-Hearts}{Q-Hearts} in tudi zanj je bilo sanj o šampionskem prstanu kaj kmalu konec.

Zgoraj omenjeni izločitvi sta nato očitno sprožili pravo epidemijo, saj je do naslednjega odmora brez žetonov ostalo še pet tekmovalcev. Prvega je ta usoda čakala Tama Lyja, ki je svoje poslednje žetone pametno spravil v igro z {A-Clubs}{K-Hearts}, a mu zmaga tokrat očitno ni bila usojena, saj s skupnimi kartami ni uspel sestaviti kombinacije, ki bi premagala Cabrerov par kraljic (7. mesto – 17.618 $).

Slednjemu je nekaj iger kasneje na tribuno sledil Mike Summers, ki je na flopu {A-Diamonds}{3-Diamonds}{5-Hearts} zarinil s {Q-Diamonds}{J-Diamonds}. Na njegovo nesrečo je v istem trenutku Waxman v rokah držal {A-Clubs}{A-Spades} in njegovo stavo seveda ekspresno izenačil. Summers do konca ni ujel prepotrebne pete karte, ki bi mu podarila zmago, in tako je tudi on moral zapustiti finalno mizo (6. mesto – 22.704 $).

Še pred premorom je Waxman ponovno dobil v roke par asov in jih še enkrat več dobro izkoristil, potem ko je z njimi izenačil all-in Dava Cubete, ki je v rokah držal {10-Spades}{10-Diamonds}. Skupne karte tudi Cubeti niso bile naklonjene, tako da je slednji turnir končal na 5. mestu (29.685 $), medtem ko se je s to zmago Waxman le še bolj utrdil v skupnem vodstvu.

Tudi na naslednjo izločitev nam ni bilo treba čakati prav dolgo, za kar je poskrbel Chris Bonita, ki je nekaj iger kasneje zarinil z {A-Spades}{10-Hearts} (4. mesto – 39.406 $). Njegovo stavo je z {A-Clubs}{K-Hearts} izenačil le Jesus Cabrera, katerega so skupne karte sicer zgrešile, a ker so zgrešile tudi Bonito, se je zmage na koncu veselil Jesus.

Kdor je pričakoval, da bomo nato na heads-up obračun za naslov čakali dolgo časa, se je grdo motil, saj se je iz boja kmalu umaknil Mark Sykes, ki je hitro izgubljal žetone in se naposled odločil, da še zadnjič preizkusi svojo srečo. S {Q-Hearts}{10-Clubs} je v igro spravil svoje poslednje žetone, a imel pri tem strašansko nesrečo, da je njegov all-in izenačil Jesus Cabrera, ki je v tistem trenutku v rokah držal {Q-Clubs}{J-Clubs}. Sykes na mizi nikakor ni dočakal desetke, kar je bilo zanj na koncu tudi usodno (3. mesto – 53.126 $).

Za naslov sta se tako v velikem finalu udarila Waxman in Cabrera, pri čemer je iz boljšega izhodišča začenjal prvi, a je Cabrera že kmalu nakazal, da mu ne namerava kar prepustiti lahke zmage. Po nekaj dobljenih igrah se je slednji namreč izenačil z Waxmanom in kmalu zatem tudi prešel v vodstvo, a se je po več kot treh urah in pol heads-up igre zmage vendarle veselil Waxman.

Le nekaj minut pred osmo zvečer je prišla na vrsto zadnja igra dneva in turnirja, v kateri sta se igralca udarila vsak s svojim nizkim parom. Waxman je vse svoje upe namreč polagal na {3-Hearts}{3-Clubs}, medtem ko se je Cabrera zanašal na {6-Spades}{6-Hearts}. Slednji je kljub dobremu izhodišču že kmalu moral priznati premoč nasprotniku, saj so skupne karte {3-Diamonds}{4-Clubs}{J-Spades} kaj hitro tehtnico prevesile na stran njegovega nasprotnika. Cabrera je do konca vendarle še lahko upal na čudež, a sta ga obe zadnji skupni karti povsem zgrešili ({Q-Clubs} & {5-Diamonds}), tako da se je zmage, šampionskega prstana, vstopnice za finalni turnir in 117.797 $ na koncu veselil Matthew Waxman, medtem ko se je moral Cabrera zadovoljiti z 72.824 $ nagrade.

Matt Waxman ima s to zmago preko pol milijona dolarjev v zaslužkih na živih turnirjih. Približno še enkrat toliko pa ima tudi na turnirjih na spletu, tako da vse skupaj nanese okrog milijona dolarjev. Ob tej zmagi v Atlantic Cityju je Matt Waxman povedal: "Do zdaj mi je šlo dobro le na spletu. Tam sem že nekajkrat zmagal velike turnirje, medtem ko v živo še nisem imel pravega uspeha. Tako da je ta uspeh res fantastičen, saj sem sebi in drugim dokazal, da lahko dobro igram tudi v živo. Uspeh je še toliko večji, saj je bilo na turnirju veliko odličnih igralcev, ki so želeli tukaj zmagati. Dobrih igralcev je zmeraj več in zmeraj težje je doseči uspeh, ki štrli iz povprečja."

Do zdaj je največji uspeh Matta Waxmana zmaga na turnirju Tilt Poker FTOPS XIII Main Event, ko je prejel 453.663 $.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.