Šport
13 ogledov

WCOOP 2010 pripadel Potterpokru

(Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Letošnje PokerStarsovo prvenstvo WCOOP se je tako kot prejšnja leta končalo z dvodnevnim glavnim turnirjem. Čeprav je prijavnina zanj znašala zajetnih 5.200$, je nastopilo kar 2.443 tekmovalcev.

Izmed njih se je najbolje odrezal Američan Jason »POTTERPOKER« Potter, ki si je na koncu priigral naslova najboljšega, WCOOP zapestnico in nagrado v višini 2.278.097$.

Ko je v igri za zmago ostalo le še 9 srečnežev, je na te čakalo še več kot polovica od skupno več kot 12 milijonov dolarjev težkega nagradnega sklada, kar je pomenilo, da bo vsak od finalistov v žep pospravil vsaj 100.000$ ter da bomo hkrati dobili tudi kar 3 (nove) milijonarje.

Prvi, ki je padel v boju za zapestnico, je bil »carryhero«, ki je v svoji zadnji igri zarinil z {A-Hearts}{Q-Clubs}, Jason Potter pa je njegovo stavo izenačil s {K-Spades}{K-Clubs}. Skupne karte so bile za izzivalca vse občutno prenizke in tako je bilo zanj, sanj o naslovu in milijonih dolarjev, konec (9. mesto – 112.988$).

Tej izločitvi je sledil nov daljši odmor, po kar 10 urah igre, kmalu zatem, ko so se igralci vrnili za mizo, pa se je poslovil »gray31«, ki je vse svoje upe polagal na {A-Spades}{10-Spades}, a pri tem naletel na Potterja z {J-Hearts}{J-Spades}. Skupne karte tudi »gray31-u« niso bile v pomoč, tako da se je hočeš, nočeš, tudi on moral preseliti med gledalce (8. mesto – 183.225$).

Da je bil to večer velikih parov, se je izkazalo tudi pri naslednji izločitvi, ko se je »ROMDOM« z {A-Diamonds}{K-Spades}, zaletel v par kraljev, ki jih je v rokah držal »joeysweetp«. Kralji so še enkrat več vzdržali vse napade in »ROMDOM« je ostal brez svojega sedeža na finalki (7. mesto – 280.945$).

V naslednji igri smo nato izgubili še enega finalista, potem ko je Darren Elias (6. mesto – 396.987$) nekoliko precenil svoj par šestic in z njim oznanil all-in, njegovo stavo pa je s parom desetk, precej hitro izenačil »joeysweetp«.

Na 5. mestu (509.976$) je turnir končal »jackellwood«, ki je imel to nesrečo, da se je v svoji zadnji igri udaril prav s kasnejšim prvakom Potterjem. Slednji je imel namreč tokrat očitno na svoji strani tudi boginjo Fortuno, saj mu je pomagala, da je z zgolj {K-Clubs}{9-Diamonds} in skupnimi kartami {J-Hearts}{Q-Spades}{9-Hearts}{5-Spades}{10-Hearts}, sestavil lestvico in premagal nasprotnikov par asov.

Preostali 4 finalisti so si po tej izločitvi privoščili še en odmor, niti ura igre pa nato ni bila potrebna, da se je število tekmovalcev, ki so imeli pred seboj žetone, zmanjšalo s 4 na le 1.

Izmed te četverice preživelih, se je prvi moral posloviti »dazzy2004«, ki je na koncu vse stavil na {K-Clubs}{Q-Diamonds}, »Russian_nuts« pa je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{7-Hearts}. Skupne karte niso bile naklonjene nobenemu od nasprotnikov, kar je bilo usodno za »dazzy-ja« (4. mesto – 696.255$).

Na 3. mestu (1.019.952$) je nato končal prav njegov krvnik »Russian_nuts«, ki je po tej izločitvi, zaradi svojega velikega zaostanka za nasprotnikoma, začel redno zarivati, njegovo stavo pa je nazadnje s parom kraljic, izenačil »joeysweetp«. »Russian_nuts« je obrnil {A-Diamonds}{K-Hearts}, kar je potem, ko so ga zgrešile vse skupne karte, zadoščalo le za 3. mesto.

Za naslov sta se tako na koncu udarila »joeysweetp« in Jason »POTTERPOKER« Potter, pri čemer je bil njun obračun praktično le formalnost, saj je Potter v sklepni del turnirja prinesel skoraj 42 milijonov žetonov, medtem ko jih je imel »joeysweetp« manj kot 7 milijonov.

Dvoboj je resda trajal le nekaj iger, preden je naposled prišla na vrsto odločilna igra, v kateri smo dobili letošnjega prvaka. To igro je z višanjem na 440.000 žetonov, odprl »joeysweetp«, Potter pa je njegovo stavo le izenačil. Na flopu {J-Hearts}{8-Clubs}{2-Hearts} je nato pobudo prevzel Jason in v igro spravil novih 480.000 žetonov, kar pa ni prestrašilo njegovega nasprotnika, ki je stavo hitro izenačil. Turn je nato prinesel {K-Hearts}, Potter je stavil nekaj več kot 1 milijon svojih žetonov, »joeysweetp« pa je, kot strela z jasnega, oznanil svoj all-in.

Američan se ni prav nič obiral in je njegovo stavo izenačil praktično še v istem trenutku ko je bila izvedena in pokazal {A-Hearts}{4-Hearts} za najboljši možen »flush«, medtem ko se je izkazalo, da si je »joeysweetp«, izbral napačen trenutek za pogumen pol-blef z {10-Spades}{7-Diamonds}. Slednji je na riverju sicer nato ujel par desetk, vendar ta par, za kaj drugega kot drugo mesto in 1.404.725$ nagrade, ni zadoščal.

S Potterjevo zmago se je tako končalo letošnje prvenstvo World Championship of Online Poker, ki je slovenskim pokerašem prineslo kar nekaj razlogov za veselje. Samo upamo lahko, da bo do naših igralcev, podobno darežljivo tudi prihodnje prvenstvo WCOOP, ko se bo zagotovo še več Slovencev potegovalo za svojo šampionsko zapestnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.