Šport
14 ogledov

Welch do svoje prve zapestnice

Ryan Welch. (Foto: Pocketfiveslive.com) Žurnal24 main
Ryan Welch je danes z odlično predstavo na finalni mizi Triple Chance NL Hold'em turnirja, postal že letošnji 51. dobitnik WSOP zapestnice.
Kaj prihaja na spored jutri ...
Ob 17:00 po lokalnem času, bodo prve karte podeljene na Turnirju #56: 2.500$ No Limit Hold'em.

Na dobri poti do svoje prve zapestnice je tudi Terrence Chan, ki se je uvrstil na finalko Limit Shootout turnirja, ta dosežek pa je za las zgrešil John Juanda, ki je izpadel tik pred koncem drugega dne Turnirja #52, kar mu je sicer omogočilo nastop na turnirju Pot Limit Omaha World Championship, a se Juanda tudi na njem ni pretirano izkazal.

Turnir #51: 3.000$ Triple Chance No-Limit Hold'em
Po 3 dneh igre in 963 izločitvah, je za mizo z žetoni ostal samo še Ryan Welch, ki si je tako priigral svojo prvo WSOP zapestnico in spremljajočih 559.371$ nagrade. Za naslov sta se na koncu udarila Welch in Jon Eaton, do končne odločitve pa je prišlo potem ko je v zadnji igri Welch zarinil na riverju, ko so na mizi že ležale skupne karte {9-Clubs}{7-Spades}{6-Clubs}{10-Diamonds}{K-Diamonds}, na presenečenje vseh pa je Eaton njegovo stavo izenačil. Zdelo se je namreč, da je Jon svojega nasprotnika postavil na lestvico, a nato vseeno izenačil njegovo stavo in nato samo čakal, da mu je nasprotnik pokazal {Q-Hearts}{J-Diamonds}. Oba igralca sta si bila po žetonih zelo blizu, a ko je delilec nato vendarle preštel vse žetone, je bila prednost na strani Welcha, ki je tako osvojil svojo prvo zapestnico, Eaton pa se je moral sprijazniti z osvojenim 2. mestom in 344.833$ nagrade.

Turnir #52: 25.000$ No-Limit Hold'em Six Handed
Po koncu današnjega dne, v igri za naslov na tem turnirju ostaja le še 18 srečnežev, med katerimi pa so med drugim tudi Bryn Kenney, Frank Kassela, Abe Mosseri, Daniel Negreanu, Jason Somerville, Isaac Haxton, Justin Bonomo, Eugene Katchalov in Carlos Mortensen.

Končna zasedba je torej že tako ena najtežjih na vseh turnirjih tega prvenstva WSOP, skorajda pa bi bila še težja, a se je malo pred koncem današnjega igralnega dne, John Juanda s {K-Diamonds}{J-Hearts} zaletel v Briana Hodhod, ki je v rokah držal {A-Diamonds}{J-Clubs} in se poslovil s turnirja. Ta poraz pa ga ni prikrajšal le za morebitno novo zapestnico, temveč je moral Juanda zaradi njega, prepustiti Franku Kasseli vodstvo v bitki za naslov WSOP Player of the Year.

Turnir #53: 1.500$ Limit Hold'em Shootout
Kako v le nekaj urah zmanjšati število nastopajočih na enem turnirju s 64 na zgolj 8? Nič lažjega, le priredite Shootout turnir! Točno to se je namreč danes zgodilo na Turnirju #53, kar pa verjetno ni motilo Terrence Chana, Jonathana Littlea, Josepha McGowana, Michaela Schneiderja, Briana Tatea, Bena Yuja, Brendana Taylorja in Sijbranda Maala, saj so ti igralci danes gladko opravili z nasprotniki na svoji mizi in se tako uvrstili na jutrišnjo finalko. Kljub temu, da je finalna osmerica sestavljena iz kar nekaj znanih imen, pa bodo jutri skorajda vse oči najverjetneje uprte v Terrenca Chana, ki je specialist za Limit Hold'em in se bo jutri zagotovo trudil, da ga na poti do prve osvojene WSOP zapestnice ne ustavi prav nič, oziroma nihče.

Turnir #54: 1.000$ No-Limit Hold'em
Prvi dan tega turnirja je bil sila podoben vsem drugim prvim dnem NL Hold'em turnirjev s prijavnino le 1.000$ - izločitve so si sledile kot po tekočem traku, priča smo bili nekaterim precej čudnim praznovanjem zmag, zvezdniki pa so z amaterji bili trdo bitko, igro za igro. Kot smo že omenili, so si izločitve sledile kot po tekočem traku, na njih pa niso bili imuni niti največji poker zvezdniki kot so Tom Dwan, Eric Baldwin, Faraz Jaka, Bryan Devonshire in Dennis Phillips. A če so imeli ti fantje slab dan, je imel naravnost odličen za Jamesom Dempseyem, ki je DAN 1A končal z največ žetoni, potem ko je danes svoje nasprotnike olajšal za nekaj več kot 144 tisoč žetonov.

Turnir #55: 10.000$ Pot-Limit Omaha World Championship
Glede na to, da se letošnje prvenstvo WSOP približuje koncu, ni bilo nobeno presenečenje, na enem samem turnirju videti zbranih toliko znanih imen. Okrog 350 največjih imen iz sveta pokra, ter nekaj manj poznanih obrazov je danes namreč vplačalo 10.000$ prijavnine, a le 171 je za ta denar dobilo tudi več kot le 1 popoldan igre. Triple chance komponenta turnirja, je poskrbela da je bilo dogajanje danes še toliko bolj zanimivo, dasiravno so bile v prvem delu turnirja, zaradi tega izločitve bolj redke, a ko so se igralci enkrat vrnili z večerje, so začele po zraku leteti iskre. Med tistimi, ki so najbolje znali izkoristiti svoj rebuy žeton so bili zagotovo Fabrice Soulier, Noah Boeken, Annette Obrestad in Tom "Durrrr" Dwan, ki bodo drugi dan turnirja vsi začeli z več kot 100.000 žetoni. Vseeno pa ni bil po koncu dneva na vodilni poziciji niti en iz celotne armade zvezdnikov, temveč se je tam znašel Antonio Paino, ki mu je danes uspelo zbrati točno 240.000 žetonov. V drugi dan turnirja se je z malo žetoni sicer uspelo prebiti tudi asom kot so Alexander Kravchenko, John Juanda, David Benefield in Robert Williamson III, ki jih jutri čaka še zelo težko delo, če se bodo želeli prebiti vsaj med prejemnike nagrad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.