Šport
6 ogledov

Westlund: Vzdušje je bilo neverjetno

westlund_sps Žurnal24 main
Vratar hokejistov ZM Olimpije Alex Westlund je bil proti ekipi KAC izbran za Žurnalovega igralca tekme. Lepo darilo za 32. rojstni dan.

Zmaga nad KAC je Olimpijo izstrelila na tako želeno osmo mesto. Po toči golov v drugi tretjini je vratar zmajev Alex Westlund rekel: dovolj! In v zadnjih 20 minutah zaklenil vrata. Ter odločilno prispeval k zmago Ljubljančanov.

 

Alex Westlund

Rojen: 28. 12. 1975
Kraj: New Jersey
Položaj: Vratar
Številka Dresa: 30
Višina: 176 cm
Teža: 82 kg

Na začetku smo se pošalili s čuvajem tivolske mreže: trije prejeti zadetki, vratar pa je igralec tekme. Je to darilo za božič? "Mislim, da je bolj darilo za rojstni dan. Morda kar za rojstni dan in božič skupaj," se je nasmehnil 32-letnik iz New Jerseya. "Vsekakor danes nisem pokazal nič posebnega. Kot proti Jesenicam smo se tudi tokrat borili do zadnjega. Take tekme moramo zmagovati. Ne glede na to, s kom igramo, pa moramo vselej igrati trdo. Upam, da smo se tega naučili in bomo tako energično igrali vsakič, saj je to predpogoj za zmagovanje."

Derbi z Jesenicami je gotovo psihološko pripomogel k dobri igri zmajev, ki so po porazu Gradca proti Linzu skočili na osmo mesto. "Šlo je za odlično tekmo, veliko zmago, vendar pa, ko je tekma mimo, o njej ne razmišljaš več. Mislimo le na to, kako ujeti Gradec. Odlično je, da imamo zdaj točko prednosti, vendar pa lahko le en rezultat vse spremeni. V nedeljo moramo biti pripravljeni na Albo," je odločen »Westi«, ki ga je razveselila tudi polna dvorana Tivoli.

"Nocoj je bilo neverjetno. Bilo je polno, v zraku je bila posebna energija. Lepo bi bilo, če bi bilo tako vsakič. Hokejisti imamo to seveda radi in želimo igrati take tekme. Ko prideš na led in je le pol tribune polne … Sicer je to naša služba in vsakič odigramo sto odstotno, vendar pa je vseeno lepo videti toliko navijačev."

Polna »hala« pa je med srečanjem spoznala tudi novega igralca Olimpije, Todd Elik je ime, ki v hokejskem svetu veliko pomeni. "Njegov rezime je neverjeten. Upam, da bo ekipi prinesel veliko in predvsem, da se bo nemudoma vklopil, saj nimamo veliko časa. Odličen igralec, 500 tekem v NHL, na tone točk. Verjamem, da nam bo v veliko pomoč," je pogovor za Žurnal24 zaključil petkov slavljenec, ki je z 92,92 odstotno uspešnostjo drugi vratar lige Ebel.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.