Šport
13 ogledov

Weylandt prvi v Valladolidu

17. ravninsko etapo dirke po Španiji je v ciljnem sprintu dobil Belgijec Wouter Žurnal24 main
Zmagovalec 17. etape kolesarske dirke po Španiji je Belgijec Wouter Weylandt, ki je imel v končnici 148 kilometrov dolge etape od Zamore do Valladolida največ moči.
 

Vuelta, 17. etapa

1. W. Weylandt (BEL) 3:18:48
2. M. Breschel (DAN)
3. A. Usov (BLR)
97. G. Štangelj (SLO) vsi isti čas

Za Belgijcem Wouterjem Weylandtom v cilj prispel Danec Matti Breschl , tretji je bil Belorus Aleksander Usov . Vodstvo v skupnem seštevku dirke je obdržal Španec Alberto Contador .

Contador je tudi po 17. etapi naredil korak naprej k osvojitvi naslova skupnega zmagovalca dirke, s čimer bi se prebil med redke kolesarje, ki jim je uspelo zmagati na treh najtežjih dirkah na svetu. Španec, ki je danes osvojil 42. mesto, a z vodilno skupino, je obdržal minuto in 17 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem in sotekmovalcem iz Astane Američanom Levijem Leipheimerjem , tretjeuvrščeni Španec Carlos Sastre (CSC/Saxo Bank), letošnji zmagovalec francoske pentlje, pa zaostaja že 3 minute in 41 sekund.


Alberto Contador tudi po 17. etapi ostaja v majici vodilnega. © Reuters

 

Contadorju v zbirki pokalov in medalj praktično res manjka le še zmaga na Vuelti. Lani je Španec zmagal na francoskem Touru, letos spomladi na italijanskem Giru, zdaj pa bi rad zbirki dodal še pokal za skupnega zmagovalca najpomembnejše dirke na Iberskem polotoku. Zadnji kolesar, ki mu je uspelo zmagati na vseh treh največjih dirkah na svetu, je bil pred dobrima dvema desetletjema Francoz Bernard Hinault .

Današnjo ravninsko etapo je sicer odločil ciljni sprint, v katerem je imel največ moči Weylandt, ki si je privozil največji uspeh v karieri ter drugo zaporedno etapno zmago za moštvo Quick Step, potem ko se je v sredo zmage veselil Tom Boonen . V četrtek pa je pričakovati podoben razplet na 18. etapi med Valladolidom in Las Rozasom (168 kilometrov), kjer kolesarje čaka le en vzpon tretje kategorije. Bržkone bo o končnem zmagovalcu dirke odločal sobotni kronometer.

Edini slovenski kolesar, Gorazd Štangelj , je v 17. etapi prišel v cilj z glavnino in zasedel 97. mesto, v skupnem seštevku pa je z nekaj več kot dvema urama zaostanka uvrščen na 114. mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.