Šport
26 ogledov

WFC se vrača v prestolnico

Miran Fabjan bo na WFC 12 končno lahko pokazal vse svoje znanje. (Foto: Boštjan
1/13
Žurnal24 main
Po julijskem WFC 11 v portoroškem Avditoriju bo slovenska borilna organizacija WFC naslednji spektakel pod imenom WFC 12: "Proteini.si Showtime" 19. decembra znova organizirala v Ljubljani.

World freefight challenge (WFC) ne počiva. Devetnajstega decembra predsednik Zlatko Mahič s sodelavci organizira nov borilni spektakel, ki bo že 12. po vrsti. Na WFC 12: "Proteini.si Showtime" bo na sporedu deset vrhunski borb po pravilih MMA in tudi K-1. Sodeč po fight cardu se tokrat obeta eden izmed najmočnejših spektaklov do sedaj.

Seminar Luciena Carbina
WFC je sredi oktobra v Ljubljani organiziral seminar pod vodstvom slovitega nizozemskega trenerja Luciena Carbina. Tam smo bili tudi mi. TUKAJ si lahko ogledate video in foto reportažo seminarja. Carbin je bil sicer do vseh prisotnih najbolj navdušen nad Chorchypom.

Končno pravi nasprotnik za Fabjana
Po šesti zaporedni zmagi je slovenski Rocky in WFC prvak v srednji kategoriji po pravilih K-1 Miran Fabjan v Portorožu za zurnal24.si dejal, da si naslednjič želi pravega nasprotnika. Resnici na ljubo mu nekaj njegovih zadnjih nasprotnikov ni bilo doraslih in se je dobesedno sprehodil do večine zmag, a za to ni kriv Fabjan, temveč organizator, ki mu ni našel dostojnega nasprotnika. Tokrat pa se zdi, da temu ne bo tako. Fabjan se bo v dvorani Tivoli pomeril z odličnim Rusom Alexandrom Stetzsyurenkom. Borec iz Saratova bo sodeč po predhodnih uspehih pravi preizkus za Fabjana, ki ga 13. novembra v Trstu čaka še borba za naslov evropskega prvaka full muaythai rules Wako pro proti Francozu Abderju Pendi.

Želva spet doma
Bojan "Želva" Kosednar se je po odsluženi zaporni kazni v ring vrnil že pred dnevi, ko je na Poljskem doživel boleč poraz proti tamkajšnji vzhajajoči MMA zvezdi Marcinu Heldu. Na WFC 12 pa ga čaka še povratek pred domačimi gledalci. Na svojem tretjem nastopu na WFC se bo boril proti Francozu Garyju Konu, ki ima na svojem "kontu“ pet zmag in štiri poraze. Slovenske barve bo branil tudi Domžalčan Bor Bratovž. Playbor je na WFC 11 dokazal, da si zasluži najmanj še eno priložnost in jo tudi dobil. Bratovža se bo v tretji profesionalni borbi (ena zmaga in en poraz) pomeril proti Italijanu Marcu Valleiju.

Debi Chorchypa in Štrucla
Tudi tokrat bomo videli nekaj debijev v ringu WFC. Raper Denis Chorchyp se bo po pravilih K-1 pomeril proti Hrvatu Darianu Paladinu, težkaš Rok Štrucl pa proti Srbu Lazarju Tomiću, ki že ima izkušnje z borbami na WFC. Kot smo ekskluzivno poročali, je Štrucl za borbo na WFC 12 izzval Jasmina Bečirovića, ki je njegov izziv sprejel. A do te borbe kljub temu ne bo prišlo, saj se je očitno znova zataknilo pri denarju in borca nista našla skupnega jezika s predsednikom WFC.

Tešanović odšel čez lužo
Aleksandra Radosavljevića in Dragana Tešanovića na WFC 12 ne bomo videli. Naj omenimo, da si je Tešanović tudi s pomočjo odličnih predstav na WFC prislužil pogodbo z ameriško organizacijo Bellator Fighting Championships in ga 28. oktobra čaka debi proti Američanu Mikeu Bernardu.

"The Hun" na hrvaškega talenta
Madžar z avstrijskim potnim listom Nandor "The Hun" Guelmino se bo v borbi dveh MMA težkašev po impresivni zmagi proti Benu Smithu v Portorožu tokrat zoperstavil Hrvatu Ajlinu Ahmiću. Slednjega mnogi smatrajo za največjega MMA talenta pri naših južnih sosedih. Po šestih zmagah brez poraza ga tokrat v podobi izkušenega Guelmina čaka pravi preizkus, ki bo pokazal, če si resnično zasluži ta naziv.

V preostalih borbah se bosta pomerila neporažena Poljak Adam Zajac in Josif Al Said iz Jordanije, ki nastopa pod srbsko zastavo. Srb Dušan Džakić bo rokavice prekrižal z neustrašnim Čečenom Tamerlanom Burujevim, nasprotnik Hrvata Igorja Jurkovića pa še ni znan.

Fight card WFC 12: "Proteini.si Showtime":

Miran Fabjan (Slovenija) – Alexander Stetzsyurenko (Rusija)
Nandor Guelmino (Avstrija) – Ajlin Ahmić (Hrvaška)
Bojan Kosednar (Slovenija) – Gary Kono (Francija)
Denis Chorchyp (Slovenija) – Darian Paladin (Hrvaška)
Adam Zajac (Poljska) – Josif Al Said  (Jordanija)
Bor Bratovž (Slovenija) – Marco Vallei (Italija)       
Dušan Džakić (Srbija) – Tamerlan Burujev (Čečenija)
Rok Štrucl (Slovenija) – Lazar Tomić (Srbija)
Igor Jurković (Hrvaška) – nasprotnik še ni znan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.