Šport
50 ogledov

Wilbek norel: "Utihnite"

Wilbek Reuters
Rokometni trener leta po izboru Mednarodne rokometne zveze (IHF), Danec Ulrik Wilbek, ni mirno sprejel kritik domačih novinarjev in španskega selektorja, ker ga po katastrofalnem porazu v finalu EP v rokometu proti gostiteljem Špancem ni bilo na tiskovno konferenco.

"Neresni ste! Utihnite. Hudobni ste. To, kar počnete, je odvratno. Rekel sem vam, da sem bil bolan. Obnašajte se primerno. Kolikokrat vam moram še ponoviti? Ne slišite dobro?" je kar bruhalo iz selektorja svetovnih podprvakov Ulrika Wilbeka.

Wilbeka je prvi okrcal španski selektor Valero Rivera, ki se je s svojimi varovanci v finalu EP veselil visoke zmage nad Dansko s 35:19, po tekmi pa bil presenečen, da je danski selektor na tiskovno konferenco poslal svojega pomočnika.

Valero je njegovo potezo komentiral kot sramotno. Dejal je, da mu Wilbek po tekmi niti ni čestital za zmago. "To je sramota za rokomet in sramota za IHF, ki je takšnemu človeku podelila priznanje za najboljšega trenerja leta," je o Wilbeku, ki ga označuje za sebičnega, povedal Španec.

Wilbek je pojasnil, da ga na tiskovno konferenco ni bilo, ker je bil dan pred velikim finalom bolan, podrobnosti pa ni izdal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.