Šport
20 ogledov

Williamsova suvereno v četrtfinale

Serena Williams US Open OP ZDA grand slam drugi krog EPA
Na zadnjem teniškem turnirju za grand slam si je v New Yorku polfinale priborila prva nosilka domačinka Serena Williams, prvopostavljeni Srb Novak Đoković in branilec lovorike Britanec Andy Murray pa sta bila uspešna v četrtfinalu.

V polfinale se je poleg Američanke prebila še Kitajka Li Na, ki je premagala Rusinjo Ekaterino Makarovo s 6:4, 6:7 (5), 6:2. Serena Williams je prikazala naravnost fantastično predstavo, svoji španski tekmici, ki je praznovala 25. rojstni dan, pa je kar dvakrat "zavezala kravato" in dvoboj mačke in miši dobila po pičlih 52 minutah.

Kar 16-kratno zmagovalko turnirjev za grand slam, ki letos naskakuje svoj peti naslov na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu, v polfinalu čaka petopostavljena Kitajka Li Na, ki je po treh nizih strla odpor Makarove.

"Moj današnji obračun proti Suarezovi je bil zagotovo najboljši letošnji v New Yorku, če sem iskrena, pa o tem niti ne razmišljam. Zdaj sem že osredotočena na naslednji dvoboj, ne pa na svojo prevlado na igrišču," je pragmatično dejala 31-letna temnopolta ameriška teniška igralka, ki je v New Yorku slavila v letih 1999, 2002, 2008 in 2012.

Na sporedu bosta še dva ženska četrtfinalna dvoboja, para pa sta naslednja: Roberta Vinci (Ita/10) – Flavia Pennetta (Ita) in Daniela Hantuchova (Slk) – Viktorija Azarenka (Blr/2).

Srebotnikova s Petrovo

Danes bo na igrišče stopila tudi Slovenka Katarina Srebotnik, ki se bo z Rusinjo Nadjo Petrovo v četrtfinalu pomerila s češko kombinacijo Andrea Hlavačkova-Lucie Hradecka.

V moškem delu so bili na sporedu dvoboji osmine finala. Branilec lanskega naslova Murray je premagal Uzbekistanca Denisa Istomina s 6:7 (5), 6:1, 6:4, 6:4, njegov lanski finalni tekmec in srbski teniški zvezdnik Đoković pa Španca Marcela Granollersa s 6:3, 6:0, 6:0. Rus Mihail Južni je bil boljši od avstralskega veterana Lleytona Hewitta s 6:3, 3:6, 6:7 (3), 6:4 in 7:5.

Đoković odpihnil Španca

Murray je v dokaj zahtevnih vremenskih razmerah in dokaj močnem vetru po izgubljenem prvem nizu v podaljšani igri v nadaljevanju vendarle zaigral po svojih najboljših močeh in ukanil svojega tekmeca iz Uzbekistana, v četrtfinalu pa 26-letnega Škota, ki bo prihodnji teden dejaven tudi na kongresu Mednarodnega olimpijskega komiteja v Buenos Airesu, kjer se bo zavzemal za uvrstitev squasha med olimpijske športe, čaka Švicar Stanislas Wawrinka. Na njunih dosedanjih 13 dvobojih je Murray dosegel osem zmag, Wawrinka pa si je preboj med osem zagotovil po zmagi nad petopostavljenim Čehom Tomašem Berdychom s 3:6, 6:1, 7:6 (8) in 6:2.

Đoković je v osmini finala po uri in 19 minutah odpihnil Španca Marcela Granollersa s 6:3, 6:0 in 6:0, v četrtfinalu pa ga čaka Rus Mihail Južni. Drugi četrtfinalni pari so Andy Murray (VBr/3) 0 Stanislas Wawrinka (Švi/9), Richard Gasquet (Fra/8) – David Ferrer (Špa/4) in Tommy Robredo (Špa/19) – Rafael Nadal (Špa/2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.