Šport
20 ogledov

Wimbledon ne pozna recesije

Prestiž Londončanom ni tuj ... (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Recesija se organizatorjem enega najbolj prestižnih teniških turnirjev Wimbledona ne pozna. Sporočili so namreč, da bodo še povišali nagradni sklad tekmovanja.

Prireditelji letošnjega tretjega teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu so v torek sporočili, da bosta zmagovalca v moški in ženski posamični konkurenci letos prejela po 1,1 milijona funtov, kar je za deset odstotkov več kot leta 2010. Wimbledon bo letos na sporedu od 20. junija do 3. julija.

"Osmoljenka" in "osmoljenec" finalnih obračunov bosta zaslužila po 550 tisoč funtov, poraženca v polfinalnih dvobojih pa po 275 tisoč funtov. Lepe denarne nagrade se obetajo tudi teniškim igralcem in igralkam, ki bodo izpadli v prvem krogu, vsak od njih bo prejel ček v višini 11.500 funtov.

Denarni sklad 125. teniškega turnirja v Wimbledonu bo letos znašal 14,6 milijona funtov, v primerjavi z minulim letom pa je večji za 6,4 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.