Šport
28 ogledov

Wimbledon: Žemlja obstal na zadnji oviri

Grega Žemlja Zemlja Žurnal24 main
Drugemu najvišjeuvrščenemu slovenskemu teniškemu igralcu na lestvici ATP Gregi Žemlji iz Žirovnice se ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije za tretji veliki turnir sezone v Wimbledonu.

V zadnjem, tretjem kolu ga je ugnal deset mest višjeuvrščeni igralec, Južnoafričan Rik De Voest, s 3:1 v nizih. Grega Žemlja je na odločilno partijo za vstop med 128 najboljših igralcev v Wimbledonu čakal kar dva dni. Zaradi dežja je bil dvoboj prestavljen tako v četrtek kot petek. V soboto je bil 146. igralec boljši s 6:2, 6:7 (5), 6:2 in 6:4, kar pomeni, da bo imela Slovenija v Wimbledonu le štiri predstavnike.

Blaž Kavčič in Polona Hercog bosta igrala med posamezniki, Hercogova tudi v dvojicah z Madžarko Greto Arn, Katarina Srebotnik se bo potegovala za grand slam naslov, ki ji manjka v bogati zbirki, tako med pari kot v mešanih dvojicah, četrta slovenska igralka pa je Andreja Klepač. Igrala bo dvojice skupaj s Švedinjo Sofio Arvidsson.

Wimbledon, 3. kolo kvalifikacij:

Rik de Voest (Jar) : Grega Žemlja (Slo) 6:2, 6:7 (5), 6:2, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.