Šport
31 ogledov

Wolff nergače pošilja v Jeruzalem

toto wolff mercedes f1 EPA
Šef Mercedesa je zadal povračilni udarec Christianu Hornerju, ki od Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) zahteva, naj tekmecem pomaga zmanjšati zaostanek za srebrnimi.

Red Bull je s posredno grožnjo, da bo zapustil formulo ena, dvignil veliko prahu, izjave Christiana Hornerja pa so razjezile tudi šefa najmočnejše ekipe Tota Wolffa.

Horner ni zadovoljen z novim pravilnikom, ki omejuje razvoj motorja, saj je prepričan, da je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) v času njihove večletne dominacije storila vse, da bi jih strmoglavila s prestola.

''Ko smo mi zmagovali, pa nikoli nismo zmagovali s takšno prednostjo kot Mercedes, so prepovedali dvojni difuzor, izpušni sistem, gibljiva krilca, spremenili so mapping motorja. Vse, da bi nas potegnili nazaj,'' se je po dirki v Avstraliji, kjer so vnjižili le šesto mesto, pritoževal Horner.

''Pa ne samo nam, enako so naredili McLarnu in Williamsu,'' je dodal.

Wolff napoveduje politične spletke

Povsem drugačnega mnenja je prvi mož Mercedesa Toto Wolff, ki kolegu svetuje, naj se posveti delu. ''Če si v formuli ena zato, da tekmuješ na najvišjem nivoju, potem pa se po prvi dirki pritožuješ in stokaš, da zahtevaš izenačitev, to še zdaleč ni isto, kot smo se v preteklosti s tem soočili mi,'' je Hornerju sporočil Wolf.

''Strni p****** glave, trdo delaj in poskušaj rešiti težave. Beseda na p ni namenjena njemu,'' se je hitro popravil.

Na vprašanje, ali se v F1 obeta nova politična gonja, je Britanecpripomnil: ''Sezona je vedno politična. Tako je bilo lani in tako bo tudi letos. V Jeruzalemu imajo zid, pred katerim lahko stojiš in se pritožuješ. Morda bi fantje morali tja.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.