Šport
148 ogledov

Woods povzročil navijaško mrzlico: "Kot kaže, bom igral"

Tiger Woods Epa
Masters v Augusti bo minil v znamenju nove vrnitve Tigerja Woodsa.

Nekaj dni potem, ko so v Kaliforniji dekleta zaključila prvi major sezone - 18-letna Pia Babnik je kot najmlajša udeleženka turnirja zasedla tretje mesto - se bodo na kultnem igrišču golf kluba National v Augusti predstavili še najboljši igralci. Med njimi bo tudi Tiger Woods, ki bo zaigral prvič po prometni nesreči februarja lani.

Pia Babnik Zgodovinsko Šport Osemnajstletna Slovenka šokirala svet

Novica, da se 15-kratni zmagovalec majorjev in najboljši igralec zadnjih desetletji vrača med aktivne golfiste, je presenetila športno javnost. Prejšnji teden je 46-letni Tiger Woods v Augusti opravil trening rundo s sinom Charliejem, včeraj pa je na novinarski konferenci potrdil, da se pripravlja na veliko vrnitev. Dokončno odločitev o nastopu bo sicer sprejel dan pred turnirjem, se pravi danes, ko bo odigral še devet lukenj za trening.

Tiger Woods | Avtor: Epa Epa
"Kot kaže, bom igral," je dejal v torek na novinarski konferenci, na vprašanje novinarja, ali se čuti sposobnega osvojiti nov naslov, pa je Woods odgovoril jedrnato: "Da".

Glavno vprašanje je, ali bo vse napore igranja in hoje zdržala njegova desna noga, ki si jo je februarja lani v prometni nesreči poškodoval tako hudo, da so zdravniki razmišljali celo o amputaciji. "72 lukenj je dolga pot. To bo pravi izziv," je dodal Woods, ki je zadnji krog odigral prav na mastersu v Augusti 2020, ki je bil zaradi pandemije z aprila prestavljen na november.

Woods je peti naslov masters v Augusti osvojil 2019, dve leti potem, ko je bilo njegovo nadaljevanje kariere pod vprašajem zaradi operacije hrbta. Ta zmaga, po kateri za rekorderjem Jackom Nicklausom zaostaja tri naslove, velja za enega najbolj spektakularnih povratkov v svetu športa.

Vrnitev Woodsa je ostale udeležence prvega od štirih majorjev sezone - maja sledi prvenstvo PGA, junija US Open in julija jubilejni 150. The Open, potisnila na stranski tir.

Kandidatov za naslov je več kot kdaj koli prej. Na uvodnih turnirjih sezone serije PGA se je premierne zmage veselilo devet različnih igralcev.

Tudi prvi golfist na računalniški lestvici, Američan Scottie Scheffler, ki je v zadnjih dveh mesecih osvojil tri turnirje PGA, se veseli povratka Woodsa. "Njegova prisotnost razbremeni vse ostale. Fokus medijev in javnosti je na njemu, kar je za nas ostale zagotovo pozitivno, pomirjujoče. Seveda pa se vsi hkrati zavedamo, da je ena stvar igrati masters, druga pa nastopiti na mastersu, na katerem igra Tiger Woods," pravi Scheffler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.