Šport
27 ogledov

Đoković dobil zaključni turnir

Novak Đoković ob zmagi na zaključnem turnirju
1/11
Reuters
V finalu zaključnega turnirja sezone je bil Novak Đoković boljši od Rafaela Nadala.

Zadnji dvoboj teniške sezone 2013 v londonski O2 Areni je bolje začel Srb Novak Đoković, ki je odvzel že prvi servis Rafaela Nadala. Španec je nato sicer odgovoril in prišel do izenačenja na 3:3 v igrah, a je ob nekaj napakah kmalu dovolil Đokoviću ponoven odvzem servisa, s katerim je prišel do odločilne prednosti v prvem nizu, ki ga je dobil s 6:3.

Slika se tudi v drugem nizu ni kaj dosti spremenila. "Nole" je še naprej igral suvereno in izkoriščal številne napake ne najbolj prepričljivega Nadala. Španec se je sicer trudil, a je bil Đoković preprosto premočan.

Nole še tretjič 

Drugi niz in celotni dvoboj se je dokončno prelomil v tretji igri drugega niza, ko je Đoković prišel do edinega odvzema servisa v nizu. Nadal je ob koncu sicer uspel ubraniti prvi dve zaključni žogici Srba, a ta je ob tretji priložnosti le prišel do zmage in tretjega naslova zmagovalca zaključnega turnirja.

"Ko sem bil lani poškodovan, nisem mogel biti tu, to sem zelo pogrešal. To je najbrž ena najboljših sezon v moji karieri in igranje tega dvoboja na tem stadionu je bilo zame fantastično. Hvala občinstvu za vso podporo, ne samo za današnjo, temveč za cel teden. Se vidimo prihodnje leto," je po porazu pred londonsko množico dejal Nadal.

Dvojčka padla v dveh nizih

Nadal je kljub porazu sicer sezono zaključil kot številka ena moškega tenisa, Đoković namreč ostaja drugi. Je pa Srb z zmago preprečil španski dan v Londonu, saj sta pred tem dvobojem v finalu moških dvojic zmagala David Marrero in Fernando Verdasco, ki sta v finalu ugnala na turnirju prvopostavljena brata Bryan iz ZDA. 

World Tour Finals, finale:

Posamezniki:
Novak Đoković (Srb/2) : Rafael Nadal (Špa/1) 6:3, 6:4

Dvojice:
David Marrero/Fernando Verdasco (Špa/6) : Bob Bryan/Mike Bryan (ZDA/1) 7:5, 6:7 (3), 10:7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.