Šport
24 ogledov

Wozniacki: "Šlo je za preživetje"

1/20
Žurnal24 main
Na OP ZDA bi lahko spuščali zmaje, tako zelo je pihalo. A orkanski veter ni zmedel Rogerja Federerja in Caroline Wozniacki, ki sta se brez oddanega niza prebila v polfinale. Uspešna je bila tudi Vera Zvonarjova.
V tako močnem vetru sem že igral. Treniral sem tako v hudi vročini kot v mrazu. Karkoli mi daste, to vreme obvladam. No edino v snegu še nisem igral.
Roger Federer

Švicar Roger Federer je obvladal nasprotnika Šveda Robina Söderlinga in mrzlo ter vetrovno vreme v New Yorku, da se je prebil v polfinale zadnjega letošnjega turnirja za grand slam. Tekmeca je v razmerah primernih za spuščanje zmajev in ne za igranje tenisa v noči na četrtek premagal s 6:4, 6:4 in 7:5. "Res ni bilo lahko. Mrzlo je, pa še pihalo je. Obutek imaš, da ti piha skozi ušesa in neposredno v oči. Nekoč takega vremena nisem maral, zdaj pa znam igrati tudi v takem. Uspelo mi je, da sem užival, ko sem igral z vetrom," je razmere opisal Federer, katerega zdaj čaka Srb Novak Djoković. Slednji je bil v treh nizih boljši od Francoza Gaela Monfilsa 7:6, 6:1 in 6:2. "To so bile najslabše razmere na celotnem turnirju. Mislim, da publika ni preveč uživala," je o vremenu govoril tudi Novak.

Glede na doslej prikazano v Flushing Mradowsu, vse kaže na finale med starima znancema Federerjem in Špancem Rafaelon Nadalom, ki se edino še na tem grand slamu nista srečala v finalu. Prvega igralca sveta četrtfinale čaka ta četrtek, ko bo obnovil staro rivalstvo z rojakom Fernandom Verdascom. V zadnjem četrtfinalu pa se bosta pomerila Švicar Stanislas Wawrinka in Rus Mihajil Južnij.

Rusinja Vera Zvonarjova je po Američanki Venus Williams in Belgijki Kim Clijsters, ki sta si polfinale zagotovili že v torek, tretja polfinalistka turnirja v New Yorku. Sedma nosilka je v sredo premagala Estonko Kaio Kanepi (88 neizsiljenih napak) s 6:3 in 7:5, v polfinalu pa se bo pomerila s prvo nosilko Danko Caroline Wozniacki. "Imela sem občutek, da sem igrala v hurikanu. Šlo je za preživetje," je dejala Caroline, ki je kot hurikan odplaknila Slovakinjo Dominiko Cibulkovo 6:2 in 7:5. petkova polfinala bosta med Wozniackijevo in Zvonarjevo ter Williamsovo in Clijstersovo.

New York, OP ZDA, ATP, četrtfinale:

Novak Djoković (Srb/3) : Gael Monfils (Fra/17) 7:6 (2), 6:1, 6:2;
Roger Federer (Švi/2) : Robin Söderling (Šve/5) 6:4, 6:4, 7:5;

New York, OP ZDA, WTA, četrtfinale:

Vera Zvonarjova (Rus, 7) : Kaia Kanepi (Est, 31) 6:3, 7:5
Caroline Wozniacki (Dan, 1) : Dominika Cibulkova (Slk) 6:2, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.