Šport
25 ogledov

Wozniackijevi zmaga v Montrealu

1/7
Žurnal24 main
Danska teniška igralka Caroline Wozniacki je zmagovalka turnirja WTA v Montrealu z nagradnim skladom dva milijona dolarjev.

Druga nosilka je bila v ponedeljkovem dvojnem sporedu dvakrat uspešna – prireditelji so zaradi dežja v ponedeljek izpeljali oba polfinala in finale. Finalni obračun proti osmi nosilki Rusinji Veri Zvonarjovi je dobila gladko s 6:3 in 6:2.

Wozniackijeva je tako en teden pred začetkom zadnjega letošnjega turnirja za veliki slam potrdila odlično formo in postala ena od kandidatk za naslov v New Yorku. Deveta turnirska zmaga je 20-letni Danki prinesla tudi ček za 350 tisoč dolarjev.

Obe finalistki sta danes že igrali polfinalna dvoboja; Wozniackijeva je s 6:2 in 6:3 premagala 11. nosilko Rusinjo Svetlano Kuznjecovo, Zvonarjova pa je v drugem polfinalnem obračunu lopar prekrižala z deseto nosilko Belorusinjo Viktorijo Azarenko, a je ta dvoboj pri izidu 7:6 (6) in 1:0 za rusko igralko dvoboj predala.

WTA Montreal, finale:
Caroline Wozniacki (DAN, 2) : Vera Zvonarjova (RUS, 8) 6:3, 6:2

WTA Montreal, polfinale:

Wozniacki (DAN, 2) : Kuznjecova (RUS, 11) 6:2, 6:3
Zvonarjova (RUS, 8) : Viktorija Azarenka (BLR, 10) 7:6, 1:0, predaja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.