Šport
17 ogledov

WSOP tudi v Afriki?

Tako nekako izgleda glavna nagrada na številnih turnirjih WSOP. (Foto: wikipedia Žurnal24 main
Kot vse kaže, si bodo pri turneji World Series of Poker kmalu ponovno razširili svoja obzorja, saj naj bi se že v bližnji prihodnosti prvenstvo WSOP, če že ne ustalilo, pa vsaj ustavilo tudi v Afriki.

Že oktobra tega leta naj bi Južno Afriška republika oziroma njihov Emerald Resord v Johanesburgu, obiskalo prvenstvo WSOP, organizirana pa naj bi bila še 2 WSOP turnirja, na katerih pa ne bosta podeljeni nobeni zapestnici.

Po poročanju spletnega portala TimesLive.co.za, se bo prvenstvo WSOP Africa, v letovišču Emerald odvijalo od 24. do 31. oktobra, sestavljala pa ga bosta rebuy PL Omaha turnir s prijavnino 1.100$ (rebuy: 300$, add-on: 400$), ki bo omejen na 200 igralcev ter 4-dnevni "Glavni turnir" v NL Hold'Emu s prijavnino 5.000$ in omejitvijo 500 nastopajočih.

Direktor letovišča Martin Rice, je za spletni portal povedal: "V zadnje pol desetletja, je tudi pri nas poker neverjetno pridobil na priljubljenosti. Dokaz tega je tudi naše prvenstvo Emerald Poker Series, ki je večje in odmevnejše iz leta v leto. Ta razvoj smo seveda morali nekako nadgraditi in svojim igralcem ponuditi še več, zato smo se odločili, da za pomoč prosimo odgovorne pri največjem poker dogodku na svetu."

Glede na to, da je turneja PokerStars European Poker Tour iz leta v leto bolj priljubljena med igralci in da so tudi pri turneji World Poker Tour že začeli širiti svoje lovke po trgih, na katere še pred nekaj leti ali meseci, ne bi nikoli vstopili, je tudi odločitev vodstva WSOP, ki se je odločilo za širitev na Črno celino, povsem logična.

Če samo pomislimo, še pred nekaj leti, tudi Evropejci nismo imeli svoje različice prvenstva WSOP, sedaj pa je prvenstvo WSOP-Europe, ki je vsako leto organizirano v Londonu, eden najbolje obiskanih poker dogodkov v celotni Evropi, ki na otok vsako leto privabi nekatere najboljše pokeraše z vseh koncev sveta. In če smo Evropejci dobili svojo različico prvenstva vseh prvenstev, zakaj ga ne bi dobila tudi Afrika?

Odgovorni pri WSOP, zaenkrat o celotni zadevi še modro molčijo, kar najverjetneje pomeni, da vse podrobnosti, glede organizacije afriškega prvenstva še niso bile dogovorjene, morda pa so se organizatorji prvenstva WSOP Africa tako potrudili, da morda nekateri celo razmišljajo o tem, da bi lahko prve WSOP vstopnice v Johansburgu podelili že to jesen.

Glede prvenstva v Afriki je trenutno odprtih še kar nekaj vprašanj, na voljo pa precej skopo število odgovorov, a ne skrbite, takoj ko izvemo kaj novega na to temo, vas bomo o tem obvestili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.