Šport
8 ogledov

WSOP: vroča povratna dvoboja

Sammy Farha (Foto: students.ou.edu) Žurnal24 main
Pred osmimi leti je Chris Moneymaker v finalu glavnega turnirja WSOP porazil Sammya Farho. Potem ko je tik pred finalno mizo izločil Phil Iveya, je Moneymaker naredil nekaj, za kar so menili, da se ne da.

Zmagal je turnir, osvojil 2 milijona dolarjev in tako se je začel poker boom. V kratkem pa bomo zvedeli, kaj bi se zgodilo, če Chris Moneymaker takrat ne bi zmagal. V sklopu WSOP 2011 bomo imeli priložnost, da pogledamo hipotetično situacijo treh povratnih dvobojev bivših prvakov WSOP. V prvem dvoboju bosta nastopila prav Moneymaker in Sammy Farha.

V prvi tekmi bosta Moneymaker in Farha dobila enako število žetonov, kot sta jih imela v HU delu finala WSOP 2003. Moneymaker je imel 5.5 milijonov žetonov, Farha pa 2.9 milijona, kar je približno enako razmerju 2:1.

V drugi tekmi pa bodo začetni stacki zamenjani, kar pomeni, da bo imel Farha prednost 2:1. V tretji tekmi pa bosta tekmovalca začela z istim številom žetonov.

Moneymaker je za javnost podal naslednjo izjavo: "Zmaga na WSOP Main Eventu mi je spremenila življenje. Kljub temu, da sem pristal na povraten dvoboj, mi moje takratne zmage ne bo mogel nihče odvzeti. Tudi če moji blefi tokrat ne bodo tako uspešni." 

Drugi povraten dvoboj Main Event pa se bo odvijal med Johnnyem Chanom in Philom Hellmuthom. Phil je zaustavil Chanov niz zmag in leta 1989 postal najmlajši zmagovalec glavnega turnirja WSOP. Ta rekord je držal 20 let, dokler mu ga ni prevzel Peter Eastgate leta 2008. Hellmuth je po tej zmagi postal zvezda v poker svetu in zabeležil tudi rekordno število WSOP zapestnic. Ima jih kar 11.

Kaj bi se zgodilo, če bi zmagal Chan? Bi sploh vedeli, kdo je Phil Hellmuth? Bi ga kdaj videli v spotu skupaj z Ludacrisom? Bi vsako leto prispel na WSOP v posebnem stilu?

Med Chanom in Hellmuthom bo odigran le en dvoboj, na katerem bosta oba igralca imela enako število žetonov. To bo dvoboj dveh izkušenih igralcev, ki imata skupaj kar 21 WSOP zapestnic.

Vsi navijači pa lahko izbirate tekmovalca za tretji dvoboj. Prav vi boste tisti, ki boste odločali kateri izmed štirih ponujenih parov bo še enkrat sedel za mizo. Izbirate lahko med naslednjimi pari:

  • 1988 WSOP Main Event: Johnny Chan vs. Erik Seidel
  • 2004 WSOP Main Event: Greg Raymer vs. David Williams
  • 2006 WSOP Main Event: Jamie Gold vs. Paul Wasicka
  • 2010 WSOP Main Event: Jonathan Duhamel vs. John Racener

Glasovanje je možno na Facebook strani WSOP.

Vsi trije dvoboji se bodo odvijali 2. junija v igralnici Rio v Las Vegasu, medtem ko se bo odvijal letošnji WSOP. Po televiziji bodo dvoboji predvajani 26. julija na ESPN.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.