Šport
35 ogledov

Yaya Toure zapušča Manchester City

yaya toure EPA
Večkratni afriški nogometaš leta bo po besedah njegovega zastopnika kmalu zapustil Manchester City.

Odlični vezist Manchester Cityja Yaya Toure naj bi poleti 'zagotovo' zapustil dosedanji kljub. Izjava je prišla iz ust Dimitrija Seluka, ki je zastopnik nogometaša iz slonokoščene obale.

Sedanja pogodba s Cityjem bo Toureju potekla po koncu naslednje sezone, ker pa za zdaj še ni podaljšal sodelovanja s klubom z Etihad stadiona, pa je vse bolj verjeten njegov odhod že čez nekaj mesecev. Pri Cityju bodo namreč najverjetneje poskušali še vnovčiti odhod Afričana, čez leto dni bo lahko odšel brez odškodnine.

Tourejev agent je že potrdil, da je na naslov njegovega varovanca prišlo že nekaj zanimivih ponudb, 32-letnik pa naj bi po šestih letih zamenjal klub. V Manchester City je prestopil leta 2010 iz Barcelone za 24 milijonov funtov. "Zanesljivo bo zapustil Manchester City. Povsem mirno lahko to potrdim," je dejal Seluk za FC Inter News in dodal: "Prišlo je več ponudb za Yayo in trenutno jih ocenjujemo. Zaenkrat še ni bila sprejeta nobena odločite."

Prav Inter naj bi bil ena od možnih destinacij, Toure in Roberto Mancini sta dobro sodelovala že pri Cityju. V sezoni 2011/12 sta sinjemodrim iz Manchestra prinesla tudi naslov državnih prvakov, ki so ga meščani takrat osvojili tretjič, prvič po 44 letih. Pod tistega v sezoni 2013/14 se je že podpisal sedanji trener Cityja Manuel Pellegrini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.