Šport
32 ogledov

Z 20.000€ na turnir v Pariz

(Foto: tightpoker.com) Žurnal24 main
Osma sezona turneje World Poker Tour se je končala pred nekaj dnevi, odgovorni, ki odločajo o sporedu in obliki turneje, pa so že predstavili prve novosti, ki jim bomo priča v naslednji sezoni njihove poker turneje.

Nova sezona turneje WPT, se bo namreč s turnirjem v Parizu, začela že čez nekaj dni in tako si vodilni pri tej organizaciji, lenarjenja res ne morejo privoščiti. Osmega maja bo turnir serije WPT po 3-letnem premoru ponovno gostil znameniti pariški poker klub – Aviation Club. Da pa vstop v novo sezono ne bo povsem običajen, so poskrbeli prav francoski organizatorji, ki bodo poleg običajnega Glavnega turnirja s prijavnino 10.000€, organizirali tudi poseben t.i. high roller turnir, ki se bo ponašal s prijavnino celo 20.000€!

V preteklosti so na tovrstnih turnirjih že nastopili številni odlični igralci, kot so David Benyamine, Roland de Wolfe, Erick Lindgren, Surindar Sunar ter tudi Tony G, zato se tudi letos ni bati, da ne bi ta turnir, v francosko prestolnico privabil cele vrste velikih imen iz sveta pokra. Razlog, da se bo po vseh teh letih turneja WPT ponovno ustavila tudi v Franciji, pa je prav nova zakonodaja, ki so jo sprejele francoske oblasti in o kateri smo že poročali. Z uvedbo le te so namreč ukinili državni monopol na področju igralništva in tako spet odprli vrata tudi tujih igralničarjem in organizatorjem turnirjev.

Za to potezo so bili, vsaj s strani turneje World Poker Tour tudi nagrajeni, saj bo poleg otvoritvenega turnirja, Francija gostila tudi novembrski WPT Amneville turnir, ki se bo začel 30. oktobra in bo potekal vse do 6. novembra. Da bi bil turnir čim bolj obiskan, so se organizatorji odločili, da nekoliko znižajo prijavnino za Glavni turnir, na katerem boste tako lahko nastopili že za le 3.500€.

Direktor Casino d'Amneville, kjer bo potekal WPT turnir Christophe Shanne, je po predstavitvi njihovega turnirja povedal: "Naša igralnica se nahaja na enem od najbolj priročnih križišč Evrope, saj smo blizu tako Luksemburgu, Nemčiji, Belgiji in tudi Nizozemski. Presrečni smo, da nam je uspel veliki met in da bomo lahko turnejo WPT, pozdravili tudi v Amnevillu."

Kot vse kaže, so glavni pri turneji WPT le odkrili, da v zadnjih letih, turneje pod okriljem največje spletne poker sobe na svetu PokerStars, vztrajno dobivajo bitko za prevlado, tako v Evropi, kot tudi v ZDA in da je vendarle napočil čas, da se jim tudi WPT postavi po robu. Glede na to, da so se bojem pridružili dokaj pozno in da za seboj nimajo tako močnega propagandnega stroja, kot je PokerStars, se zdi njihov boj za prevlado pravzaprav boj z milini na veter, a kot vedno v pokru, se lahko vse skupaj spremeni že z naslednjo razdeljeno karto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.