Šport
48 ogledov

Z Elikom in cenejšimi vstopnicami

Prvake boste v novi sezoni lahko gledali za manj denarja. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Glavni rezultati občega zbora hokejskega kluba Acroni Jesenice so: klub bo še naprej vodil Slavko Kanalec; da bi imeli več gledalcev, bodo znižali cene vstopnic ter Todd Elik se skoraj zagotovo vrača.
Športni direktor Zvone Šuvak je v poročilu pohvalil večino igralcev, največji uspeh pa je bil seveda osvojitev naslova državnega prvaka. O prihajajoči sezoni je Šuvak dejal, da bo ekipa konkurenčna, da pa bo poudarek še vedno na domačih mladih igralcih, ki imajo še veljavne pogodbe, izmed tujcev, ki so lani igrali na Jesenicah, pa naj bi ostali vratar Dov Grumet Morris, Alexander Dück in Todd Elik, a dokončne potrditve še ni, sicer pa naj bi v moštvu igralo šest do sedem tujcev.

Na petkovem občnem zboru hokejskega kluba Acroni Jesenice, so člani glasovali o novem vodstvu slovenskih prvakov in potrdili, da bo klub še naprej vodil Slavko Kanalec. Nekaj sprememb je v upravnem odboru, ki od petka naprej šteje osem članov, do zdaj jih je bilo sedem (maksimalno število članov UO po pravilih kluba je enajst). Glavni poudarek bo še vedno sanacija kluba, ki jo je Kanalec napovedal že lani in bo trajala še nekaj let ter zagotavljanje finančnih sredstev za nemoteno delovanje kluba. V prihajajoči sezoni je predviden proračun 1.653.000 evrov, od katerih bo 1.415.000 evrov namenjenih za poslovanje v tekoči sezoni, preostanek pa bo namenjen sanaciji dolgov iz preteklosti. V poročilu za preteklo sezono je predsednik zapisal, da je bila uspešna, čeprav so se v klubu soočili z izpadom dohodka v višini 200.000 evrov, kar ima za posledico nekaj neporavnanih obveznosti v tekoči sezoni.

"Glavni razlog za ta izpad je potrebno iskati predvsem pri prekinitvi že sklenjenih pogodb, kar je bila posledica gospodarske krize, drug pomemben dejavnik pa je izpad prihodka od vstopnic, kar želimo v prihajajoči sezoni spraviti na višjo raven," je dejal Kanalec, ki se je v svojem poročilu zahvalil vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali s klubom v pretekli sezoni. Kot glavno nalogo pred novo sezono predsednik poudarja nadaljevanje sanacije, velika želja pa je tudi, da bi si tekme v dvorani Podmežakla ogledalo v povprečju 3000 gledalcev. "S tem namenom smo tudi znižali cene vstopnic, s čimer smo izpolnili obljubo iz lanske sezone do ljubiteljev hokeja, UO pa se zavezuje, da bo vsa sredstva, pridobljena iz naslova vstopnine, ob sponzorskih sredstvih namenjena za plače igralcem. Obvezo bodo imeli tudi igralci na ledeni ploskvi, ki bodo s svojimi dobrimi igrami in zmagami v dvorano privabljali gledalce," sta bila dva glavna poudarka predsednika kluba.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Svoje poročilo je podal tudi športni direktor Zvone Šuvak, ki je poudaril, da je imel pred začetkom lanske sezone zavoljo zatečenega finančnega stanja in dolgov iz prejšnjih sezon težko delo, saj so klub zapustili nekateri igralci, na trgu ni bilo veliko trenerjev, ki bi bili pripravljeni delati na Jesenicah, težave so se pojavljale pri iskanju dobavitelja opreme. "A smo tudi te težave uspešno prebrodili, jih delno sanirali, a še vedno ostaja nekaj odprtih postavk. Sam sem zelo vesel, da se je sezona zaključila tako kot se je, zame je bila več kot uspešna, najbolj pa me veseli, da so se mladi igralci uveljavili, da so dobili veliko priložnosti, pa čeprav smo svoje prave igre začeli kazati šele proti koncu leta in meseca januarja, kar pa je bilo pričakovano in sem napovedal že pred lansko sezono."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.