Šport
2 ogledov

Z Jesenic (spet) na Dunaj

sport_rodman_david_jesenice_fevzer Žurnal24 main
Potem ko sta se brata David in Marcel Rodman pred letošnjo sezono šele dobro preselila z Dunaja nazaj na Jesenice, bosta v naslednji sezoni spet nosila dres tamkajšnjih Vienna Capitalsov.
 
 

Ker na Jesenicah nismo našli skupnega jezika, sva se odločila za vnovično selitev v sredino, kjer sva že bila. Tujina vselej predstavlja svojevrsten izziv.

Marcel Rodman

 
Jeseniški rdeči stroj je pred naslednjo sezono že izgubil dva zelo pomembna koleščka. Na Dunaj k Vienna Capitalsom se znova selita ena najbolj priljubljenih jeseniških "sinov", David in Marcel Rodman. "Pogoji, ki sta jih postavila Marcel in David, ki sta imela na Jesenicah sicer podpisano pogodbo 1+ 1, so bili za naš klub nesprejemljivi, zato smo jima pustili proste roke pri iskanju novega delodajalca," je za uradno spletno stran HK Jesenic dejal športni direktor kluba Matjaž Mahkovec. "Ker na Jesenicah nismo našli skupnega jezika, sva se odločila za vnovično selitev v sredino, kjer sva že bila. Tujina vselej predstavlja svojevrsten izziv," pa je bil komentar starejšega od bratov Rodman, Marcela.

V avstrijski prestolnici so razumljivo navdušeni nad vnovično pridobitvijo proslavljenega bratskega dvojca. Tam sta že igrala v sezoni 2007/08 in pustila močan pečat. Na uradni spletni strani Capitalsov so "Rodman-Brüder" (brata Rodman) celo označili kot absolutna ljubljenca navijačev, ki so ju tudi po odhodu leta 2008 ohranili v lepem spominu, še posebej pa izpostavljajo njuno hitrost in fizično moč. Kot so še zapisali, sta bila Rodmana še enkrat več najboljša strelca Jesenic v letošnji sezoni. Skupaj sta zbrala 119 točk (Marcel 23 golov in 39 podaj, David pa 27 golov in 30 podaj). Dunaj je naskok na vrh avstrijske lige, kot kaže, začel načrtovati že zelo zgodaj, saj je skupaj z bratoma Rodman iz Gradca prišel še 23-letni domačin Kevin Kraxner.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.