Šport
5 ogledov

Z Latvijo bo težko

Mats Waltin se bo s svojimi izbranci poskušal obdržati med elito svetovnega hoke Žurnal24 main
Pred SP v hokeju na ledu smo se pogovarjali z Igorjem Beribakom. Dolgoletni reprezentančni branilec meni, da imajo risi, ki so zjutraj poleteli proti Kanadi, lepe možnosti za obstanek med elito.
 

Preberite še ...

Tudi Heatley bo igral
Kopitar: Obstanek proti Latviji
HZS ugodila zahtevam hokejistov

Odigrali ste veliko tekem za slovensko reprezentanco. Kakšne so njene možnosti na letošnjem svetovnem prvenstvu?
Menim, da imajo fantje kar lepe možnosti za obstanek med elito, če se bo vse izšlo po načrtih. Neki pokazatelj je bila že zadnja tekma s Slovaki, kjer niso igrali slabo. Pravzaprav imajo kar lepe možnosti, da tudi prihodnje leto igrajo v skupini A svetovnega hokeja.

Raitis Ivanans bo eden od glavnih adutov reprezentance Latvije. © AFP

 
Se strinjate, da bo za izbrance Matsa Waltina najpomembnejša tretja tekma, na kateri se bodo pomerili z Latvijci?
Seveda. Vendar naše reprezentante čaka zelo težko delo. Latvija je namreč odlično igrala na pripravljalnih tekmah. Vendar so te čisto nekaj drugega kot srečanja na svetovnem prvenstvu. Tudi v primeru, da nam ne uspe premagati Latvijcev, še imamo možnosti za obstanek. Odločali bosta pač dodatni tekmi, ki pa bi jih najverjetneje odigrali proti Norveški ali Nemčiji. Vendar bi bilo najlažje, če Slovenija premaga že Latvijo in se tako reši vseh skrbi.

 
 

Menim, da imajo fantje kar lepe možnosti za obstanek med elito, če se bo vse izšlo po načrtih.

Igor Beribak

 
Prva tekma proti Kanadčanom je tudi otvoritveni dvoboj prvenstva. Verjetno bo zelo težko ...
Realno proti Kanadčanom nimamo nobenih možnosti za uspeh. Menim, da je tudi nesmiselno, da bi na prvih dveh tekmah igrali brez glave in porabili preveč moči, saj bi se nam to znalo maščevati proti Latviji. Je pa slaba stvar, da ob takšnem načinu igre proti Kanadi in ZDA lahko prejmeš veliko zadetkov. Temu bi se bilo treba izogniti. Kot sem že omenil, je najpomembnejši dvoboj z Latvijo, predvsem zanj je treba ohraniti nekaj moči.

Anže Kopitar bi lahko tehtnico prevesil na našo stran. © Saša Despot

 
Kje vi vidite slabosti in prednosti slovenske reprezentance?
Največja slabost je zagotovo dejstvo, da nimamo štirih enako močnih peterk. Dve sta nekoliko boljši kot preostali peterki. Imamo pa tri odlične vratarje in izjemnega Anžeta Kopitarja. Ti bi lahko prevesili tehtnico na našo stran.

Kako pa so vsa nesoglasja med Hokejsko zvezo Slovenije in igralci vplivala na priprave za letošnje svetovno prvenstvo?

Menim, da se bo vsaj malo zagotovo poznalo. Verjetno so zaradi teh zdrah izgubili vsaj kakšen trening, tudi osredotočenost na priprave verjetno ni bila tolikšna, kot bi morala biti. Pri nas se takšne stvari žal rešujejo šele tik pred odhodom na pomembna tekmovanja. Upam pa, da vse te reči niso pustile prevelikih posledic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.