Šport
31 ogledov

Z mislimi na tragedijo Vera v polfinale

Vera Zvonarjeva
1/14
Žurnal24 main
Preostali dve polfinalistki OP Avstralije sta Kim Clijsters in Vera Zvonarjeva. Prva je s 6:3 in 7:6 premagala Agnieszko Radwansko, druga pa je s 6:2 in 6:4 izločila Petro Kvitovo.
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta izpadli v polfinalu dvojic.

Po Kitajki Li Na in prvi nosilki iz Danske Caroline Wozniacki sta se v polfinale prvega letošnjega grand slama to sredo uvrstili še Rusinja Vera Zvonarjeva in Belgijka Kim Clijsters. Zvonarjeva je ob zmagi s 6:2 in 6:4 nad Čehinjo Petro Kvitovo mislila na umrle v terorističnem napadu na moskovskem letališču. "Zame je bil ta dvoboj zelo težak. Ko je prišla novica, sem bila šokirana. A sama sem v Avstraliji in moram se osredotočiti na tenis. Poskušala sem čim manj misliti na tragedijo. A bili so trenutki, ko mi je bilo zelo neprijetno. Klicala sem domov in spraševala, če so sorodniki in prijatelji dobro. Grozno je, kar se je zgodilo." Jo pa lahko miri vsaj dobra forma. S Kvitovo je igrala vsega 75 minut. A zdaj jo čaka Clijstersova. "Ne glede na vse bom še naprej igrala svoj najboljši tenis."

Clijstersova je imela za preboj med štiri najboljše nekoliko težje delo. Poljakinjo Agnieszko Radwansko je strla s 6:3 in 7:6, potem ko je naredila zanjo netipično veliko neizsiljenih napak (37). Belgijka pravi, da se ni počutila najbolje, pa še letala, ki so ob avstralskem državnem prazniku izvajala akrobacije, so jo malo prestrašila. "Res je bilo malo grozljivo. Letela so zelo nizko. Pa še zelo glasna so bila. Poleg tega sem čutila veliko utrujenosti. Noge so bile zelo težke.“ Zaveda se, da Zvonarjeva ne bo tako lahka nasprotnica kot lani v finalu OP ZDA (6:2, 6:1). "Upam, da bom jutri igrala bolje. Morala bom igrati bolje. Vera je bila v New Yorku zelo razočarana, a zdaj je psihično bolje pripravljena."

Na moškem delu turnirja je Britanec Andy Murray v štirih nizih izločil Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, zadnji četrtfinale med Špancema Rafaelom Nadalom in Davidom Ferrerom pa sledi ob 9:30.

OP, Avstralije, četrtfinale (Ž):

Vera Zvonareva (Rus/2) : Petra Kvitova (Češ/25) 6:2, 6:4;
Kim Clijsters (Bel/3) : Agnieszka Radwanska (Pol/12) 6:3, 7:6 (4).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.