Šport
6 ogledov

Z modricami doma na zmago

Jeseni so Dukes doma premagali in se prvič uvrstili v končnico. (Foto: Silverhaw Žurnal24 main
Ob 15.00 se na Kodeljevem začenja prva letošnja domača tekma Silverhawksov v Ceflu. Polni modric po porazu z Beograd Vukovi so ljubljanski igralci odločeni, da premagajo Novi Sad Dukes.
Tekma bo na igrišču Slovana od 15.00. Vstopnina je 3 evre. Z obiskom dokažimo, da so tekme Silverhawksov bolje obiskanih od večine srečanj Prve lige.

Ljubljanski Silverhawks po porazu v prvem kolu četrte sezone lige Cefl (v Beogradu pri Vukovih 10:21) danes igrajo prvo domačo tekmo. "Prejšnji vikend smo proti prvakom izgubili za mišjo dlako, poraz pa je šel na rovaš manjkajočih igralcev, predvsem obrambne linije. Ostali fantje so se borili kot levi in v prvem polčasu spravili prvake v zadrego. Časa za obžalovanje ni," pred nadaljevanjem sezone sporoča trener Uroš Valant. Polni modric se bodo zoperstavili ekipi Novi Sad Dukes, s katero so v zadnjih sezonah odigrali nekaj nepozabnih tekem. Večina je bila odločenih v zadnjih minutah, ena se je končala z njihovim najvišjim porazom (0:56), zadnja pa z največjo zmago v zgodovini kluba – lani so jih na Kodeljevem premagali 33:19 in se prvič uvrstili v polfinale Cefla. Bila je to tekma, ko je blestel Bo Moncur. Poškodovan je pritekel 350 jardov in pet touchdownov.

Modrice po tekmi z Vukovi. (Foto: Silverhawks)

Dukes so se pozimi okrepili z več igralci razpadlega moštva Zagreb Thunder, Silverhawks pa odhod Moncurja in več domačih linijskih igralcev skušajo nadomestiti z ameriškima okrepitvama tekečem Jordanom Capitaniom in linebackerjem Keithshonom Dantzlerjem. Oba sta v Beogradu igrala odlično. Druga prednost Sokolov je zelo požrtvovalna igra, saj fante ne ustavijo niti modrice niti praske. "Dukes so eno izmed najbolj trdoživih moštev. Silverhawks pa smo že večkrat občutili njihovo vzdržljivost in sklonjenih glav zapuščali štadion. Letos smo prekleto odločeni, da do tega ne bo prišlo," obljublja Valant in na pomoč vabi tudi zveste navijače. "Na zadnjih tekmah je bučna podpora s tribun ponesla naše fante k zmagam in dobri igri. Zato vas še enkrat vljudno vabimo!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.