Šport
12 ogledov

Z novo pričesko in nosom po zlato

Blanka Vlašić je v letošnji zimski sezoni dobila pet od šestih mitingov in gre n Žurnal24 main
Blanka Vlašić na dvoransko EP v Torino odhaja po svojo prvo kolajno. S spremenjenim izgledom bi rada spet okusila slast zmage. Poraz na OI v Pekingu jo namreč še vedno muči.
 

Preberite še

Intervju: Matic Osovnikar
Isinbajeva bo skakala do leta 2012

Hrvaška skakalka v višino Blanka Vlašić bi rada svojo zbirko kolajn z največjih tekmovanj dopolnila z odličjem iz Torina . Medalja z dvoranskega EP ji namreč še manjka, čeprav je leta 2003 zmagala na EP do 23 let. "Prvenstvo v Torinu je zelo pomembno za mojo državo. Nastop na največjih tekmovanjih pa je vedno nekaj posebnega," pred vrhuncem zimske sezone razmišlja 25-letna Splitčanka in se sprašuje. "Po kaj pravzaprav odhajam v Torino? Dobro sem trenirala in sem v odlični formi. Na EP bom poskušala skočiti čim višje. Počutim se precej izkušenejšo kot lani."

Tole je nova pričeska hrvaške skakalke v višino, ki je v tej zimi doživela kar nekaj sprememb. © AFP

 
Po razočaranju na OI v Pekingu , kjer je morala priznati premoč Belgijki Tii Hellebaut (ta je medtem že končala kariero), se je Vlašićeva zavzeto lotila zimskih priprav in ničesar ne prepušča naključju. Na šestih mitingih pred Torinom je zmagala petkrat, edini poraz je doživela v Karlsruheju proti Nemki Ariane Friedrich . Takrat sta obe atletinji preskočili 205 centimetrov, kar je najboljši letošnji izid na svetu. "Uživam na tekmah. To je moja služba. Nekateri vsak dan odhajajo na delo v svojo pisarno, jaz pa skačem, kolikor pač lahko. Zato tudi treniram," je dejstvo, da veliko tekmuje, komentirala Hrvatica. Če ne bi imela težav z gležnjem, bi nastopila še večkrat. Poškodba na njeno srečo ni tako huda, da ne bi konec tedna napadala zlate kolajne v skoku v višino.

No, kdor Vlašićeve v tej sezoni še ni videl, bo v Torinu verjetno presenečen. Atletinja leta 2007 si je namreč povsem spremenila pričesko. Zdaj jo boste lahko prepoznali po krajši in svetlejši frizuri, s katero se je predstavila pred nekaj tedni. "Odšla sem k frizerju, ki je moj prijatelj, predvsem zato, da si umijem lase in se nekoliko postrižem. Pa sem rekla: 'Ok, skrajšaj mi lase. Potrebujem spremembo.' Spomnim se, da tisti dan nisem bila najbolj razpoložena. Potrebovala sem nekaj, da me spravi v boljšo voljo. Frizer mi ni dovolil, da bi se med striženjem gledala v ogledalo. Ko pa sem se zagledala, sem se zjokala. To je bil zame velik šok, toda vsi so mi rekli, da dobro izgledam," je januarsko avanturo opisala Vlašićeva.

Razočaranje z OI v Pekingu bi rada čim prej pozabila. © AFP

 
A frizura ni edina stvar, ki jo je spremenila v tej zimi. "Pozimi so mi operirali nos. Za to sem se odločila predvsem iz zdravstvenih razlogov. To sem načrtovala že pred dvema letoma, ko sem imela sredi sezone precej težav s sinusi. Takrat sem težave lajšala s tabletami. Potem pa so zdravniki ugotovili, da imam eno nosnico skoraj povsem zamašeno," je razložila svetovna prvakinja iz Osake , ki zdaj lažje diha.

Še vedno pa se spominja Pekinga. Na Kitajsko je prišla kot velika favoritinja, nepremagana več kot leto dni. Potem pa doživela bridko razočaranje. "Včasih pomislim na olimpijske igre, a ne prav pogosto. Celo sanjam o tem. Pred kratkim sem sanjala, da jaz in Tia (Hellebaut, op. p.) tekmujeva v sedmeroboju. Jaz sem izgubila v skoku v višino in ona mi je rekla: 'Greva naprej in se pomeriva v teku na 200 metrov.' Mislim, da sem ji odgovorila nekako takole: 'Toda jaz nisem dobra sprinterka.' Tako da ne morem zanikati, da ne pomislim na Peking, kjer sem bila tako blizu zmagi." Zlata kolajna na dvoranskem EP konec tedna v Torinu bi bila bržkone dobra tolažba za izgubljeno priložnost na lanskih olimpijskih igrah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.