Šport
14 ogledov

Z Olimpijo v Tivoliju trenira Hečimović

acroni jesenice tilia olimpija 2011 Žurnal24 main
Hokejistom Tilie Olimpije se je na sredinem treningu pridružil John Hečimović. Osemindvajsetletni kanadski Hrvat, na katerega novi trener Medveščaka ne računa več, bo z zmaji zaenkrat le treniral. Če bo zadovoljil in bodo pogoji sodelovanja sprejemljivi za obe strani, pa bo tudi oblekel zeleno-beli dres v sezoni 2011/12.

Desnokrilni napadalec je zadnji dve sezoni igral za zagrebške medvede. Od vstopa Zagrebčanov v ligo Ebel je John Hečimović na 112 odigranih tekmah dosegel 47 golov in 57 podaj, s čimer je najučinkovitejši igralec modrih v tekmovanju. Hečimović je kariero sicer pričel v sezoni 2000/01 v kanadski mladinski ligi OHL. Štiri leta in pol je igral za Sarnia Sting, preden se je preselil k Mississauga Ice Dogs, kjer je zaključil mladinski staž. Prvo profesionalno pogodbo je podpisal z ECHL ligašem South Carolina Stingrays pred sezono 2005/06. Med sezono se mu je ponudila prva priložnost zaigrati v Evropi. Okrepil je nemškega drugoligaša Straubing Tigers in se z njim uvrstil v končnico. Po sezoni se je vrnil v ligo ECHL in zaigral za Pensacola Ice Pilots. Tam je pričel tudi sezono 2007/08, nato pa se je znova podal v Evropo in na stari celini tudi ostal. Okrepil je nizozemskega HYS The Hague, s katerim je pred prihodom k Medveščaku osvojil naslov nizozemskega državnega prvaka.

John Hečimović in Medveščak se bosta dokončno razšla sredi septembra. Takrat bo uradno pretekel dveletni rok Hečimovićevega igranja za medvede, s katerim bo pridobil pravico zaigrati za reprezentanco Hrvaške tudi na svetovnem prvenstvu.

Pred sobotno pripravljalno tekmo pa so zmaji zapolnili še zadnje prosto centrsko mesto. Na njem bo zaigral Kanadčan Justin Taylor. V Edmontonu rojeni Taylor bo do novembra na preizkušnji. Če bo zadovoljil strokovni štab zmajev, pa bo v Tivoliju ostal še vsaj do konca sezone. Osemindvajsetletnik, ki se odlikuje z mehkimi rokami, v zmajev brlog prihaja po izboru trenerja Hannuja Järvenpääja. Mladinsko kariero je pričel v ligi WHL, kjer je v sezoni 1999/2000 nosil dres Medicine Hat Tigersov. Po debitantski sezoni se je preselil v ligo AJHL. Prvi dve leti je igral za Sherwood Park Crusaders, pred sezono 2002/03 pa je prestopil v Camrose Kodiakse. Selitev se je izkazala za zadetek v polno. V rednem delu je za Kodiakse dosegel 35 točk (11+24) na 45 tekmah. V končnici jih je na 17 tekmah dodal še 18 (7+18) in bil gonilna sile ekipe na poti k osvojitvi naslova prvaka lige AJHL. Za zadnje mladinsko leto se je vrnil v WHL, kjer se je z Red Deer Rebelsi uvrstil v konferenčni finale.

Sezona 2004/05 je bila za Justina Taylorja prva profesionalna. Pričel jo je v ligi AHL, kjer je najprej oblekel dres moštva Lowell Rock Monsters. Naslednje leto se je preselil k Omaha Ak-Sar-Ben Knightsom. V Omahi je ostal dve leti, preden je na začetku sezone 2007/08 zaigral še za Norfolk Admiralse. Novembra 2007 se je za kratko preizkusil tudi v Evropi. Okrepil je ruskega superligaša Metallurg Novokuznetsk, a je v Rusiji odigral le 3 tekme, preden je moral sezono zaključiti zaradi poškodbe in se vrniti v Severno Ameriko. V sezoni 2008/09 je najprej zaigral za Las Vegas Wranglers v ligi ECHL, preden se je preselil v AHL, kjer je nastopal za Chicago Wolves, Houston Aeros in Milwaukee Admirals. Pred sezono 2009/10 mu jo je še enkrat zagodla poškodba, zaradi katere ni odigral nobene tekme. Na ledene ploskve se je vrnil predlansko sezono. Pričel jo je pri Idaho Steelheadsih v ECHL. Za Steelheadse je na desetih odigranih tekmah dosegel 3 gole in 5 podaj. Eno tekmo je odigral tudi za njihovo podružnično moštvo v ligi CHL Arizona Sundogs, nato pa so pravice zanj prevzeli pri Ontario Reign, kjer je igral do konca sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.