Šport
22 ogledov

Z vašo podporo za največji uspeh!

Najboljši slovenski fantje lahko s pomočjo Jordana pridejo v finale. (Foto: Bošt Žurnal24 main
Slovenski prvaki v ameriškem nogometu Silverhawks ob 15.00 v Ivančni Gorici igrajo polfinale lige Cefl. Za svoj največji uspeh morajo premagati madžarske Wolvese. Lažje jim lahko uspe z vašo podporo na tribunah.
Če Silverhawks pridejo v finale, bo ta v Ljubljani 17. julija. Nasprotnik bo boljši iz polfinalega dvoboja, v katerem se bosta na Adi Ciganliji v Beogradu (danes ob 16.00) pomerili moštvi domačih Vukovov in turških Istanbul Cavaliersov. Slednji (novinci v ligi) so neznanka, a če so prvaki močne turške lige, morda lahko kot prvi v zgodovini zmagajo na Adi.

Teden dni potem, ko so z naslovom prvaka Slovenije potrdili, da so najboljši doma, ljubljanske Silverhawks čaka najpomembnejša tekma leta. Ob 15.00 bodo na stadionu Livarja v Ivančni Gorici (zaradi obnove igrišča na Kodeljevem) v polfinalu mednarodne lige Cefl gostili najboljše madžarsko moštvo, Budapest Wolves. Ti so jih v rednem delu najprej premagali (17:13), potem ko je Jordan Capitanio v zadnji minuti izgubil žogo (to se mu je zgodilo prvič po treh letih). Vse svoje kvalitete je letos najboljši Sokol pokazal pred 14 dnevi na Kodeljevem, ko se je v zadnji četrtini oddolžil z dvema touchdownoma za zmago nad Volkovi 26:10. Tako so si Silverhawks priigrali drugi zaporedni polfinale in prednost domačega igrišča v končnici. Osnovni cilj sezone je izpolnjen, a zdaj želijo še več: "Glede na to, kako smo jih premagali na drugi tekmi, bi morali mi zaigrati v finalu," je odločen trener Uroš Valant.

Glede na to, kako smo jih premagali na drugi tekmi, bi morali mi zaigrati v finalu.
Uroš Valant
"Vse do lani se je zdel nastop v polfinalu lige Cefl nekaj povsem nadrealističnega, oddaljene sanje, saj smo večino tekem rednega dela zapuščali sklonjenih glav. Nato je prišel Bo Moncur in nič več ni bilo kot je bilo prej. Lani smo se preko njegovih hitrih nog prebili v polfinale in žal klonili pred kasnejšimi prvaki Vukovi iz Beograda. Za letos smo kljub zelo težkemu finančnemu položaju zasnovali ambiciozen program. V naše vrste smo privabili dva ameriška igralca, ki sta zacementirala igro na obeh straneh žoge. Jordan Capitanio iz tekme v tekmo igra bolje. Na obrambni strani kraljuje Keitshone Dantzler, ki se ga boji prav vsak napadalni igralec in v katerem tli nebrzdana želja po zmagi," sporoča trener Valant. Finale in s tem njihov največji uspeh je dosegljiv, kot morda ne bo kaj kmalu (če se ligi prihodnje leto res spet priključijo močna avstrijska moštva), z vašo podporo na tribunah jim bo uspelo lažje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.