Šport
17 ogledov

"Z veseljem lahko pojem torto"

(Slovenija - Grčija) Gašper Vidmar Saša Despot
Gašper Vidmar je opravil odlično delo v boju z visokimi grškimi košarkarji. Slovenci so tudi po njegovi zaslugi prepričljivo dobili skok s 47:39.

"Zagotovo je bila zmaga moja prva želja za rojstni dan. Rad bi se soigralcem zahvalil za to zmago. Od prve minute smo grizli v obrambi: Morda nam je ob koncu nekoliko pošla koncentracija, kar so Grki, ki so odlična ekipa, izkoristili. A važno je, da smo tekmo pripeljali do zmage in grem lahko z veseljem domov pojesti torto," je bil po dvoboju z Grki izjemno zadovoljen Gašper Vidmar. Košarkar turškega Fenerbahčeja je sicer včeraj praznoval svoj 26. rojstni dan.

Po njegovem mnenju si še posebno zahvali zasluži Nebojša Joksimović, ki je po Marcu Belinelliju odlično zaustavljal tudi prvo grško violino Vassilisa Spanoulisa: "Joksa je fenomenalno odigral v obrambi, na parketu je pustil srce. Zadel je tudi v napadu. Res se vidi, da v tej reprezentanci potrebujemo prav vsakega posameznika."

Kljub uvrstitvi v četrtfinale, Vidmar pravi, da se bodo Slovenci z vso resnostjo lotili Fincev: "Vemo, da nas čaka še ena težka tekma. Finci so zelo nevaren tekmec, igralci igrajo drug za drugega. Igrajo kot ekipa, ne čaka nas lahka naloga. Na druge tekme ne moremo vplivati, bomo pa proti Fincem odigrali na vso moč."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.