Šport
19 ogledov

Z Vukovi v Ljubljani prvak NFL

Lani so bili Vukovi za Silverhawks v Ljubljani usodni v polfinalu CEFL. (Foto: N Žurnal24 main
"Vukovi so odlično moštvo in naša zmaga bo presenečenje," pred tekmo z Beograjčani meni trener ljubljanskih Silverhawksov, Uroš Valant. A z vašo pomočjo jim na Kodeljevem lahko uspe.
Da bi Sokoli premagali Vukove, bodo potrebovali tudi vašo pomoč. Tekma se na Kodeljevem (na stadionu Slovana) začne danes ob 16.00. Vstopnina je tri evre. "Bodite glasni! Troblje, vuvuzele, bobni, gasilske sirene, raglje … vse to bo ustvarilo zmagovalno vzdušje," vas pozivajo Silverhawks. Če pa na tekmo ne morete, jo lahko v živo pogledate na ŠportTV2. To bo sploh prva tekma Silverhawksov na slovenski televiziji.

Redni del domačega prvenstva so končali brez poraza, v mednarodni ligi CEFL pa imajo dve zmagi in dva poraza. To in naslednjo soboto Ljubljana Silverhawks, prvi in najboljši slovenski klub ameriškega nogometa, doma igra dve zelo pomembni tekmi z Beograd Vukovi in Budapest Wolves. S slednjimi bodo 19. igrali za domači teren v končnici, Vukovom pa se bodo danes ob 16.00 skušali oddolžiti za tesen poraz v Beogradu 10:21. Takrat so se favoriziranim prvakom tri četrtine dobro upirali, nakar sta jih zdelali utrujenost in poškodbe. "Tudi danes bomo težko zmagali. Igrali bomo na enak način kot v Beogradu - z vsesplošnim napadom po tleh. Upam, da bo napadalna linija toliko uravnotežena, da bomo napadali preko obeh strani, saj smo v Beogradu lahko igrali samo na močnejšo desno stran," nam načrt za napad razkriva trener Silverhawksov, Uroš Valant.

"Obramba bo morala ustaviti tako napad po zraku kot po tleh. Brandon McDowell je odličen tekač, ki je vedno nevaren, še večja težava pa bo s povratnikom na položaji podajalca Andrejem Tasićem, ki nam je v letu 2006 povzročal ogromno težav s svojo hitrostjo in mobilnostjo. Vukovi so na vseh koncih odlično moštvo in naša zmaga bo veliko presenečenje," meni Valant, a kot poznamo Sokole, se ne bodo udali, še posebej, ker bodo prvič igrali pred televizijskim občinstvom. Ob že omenjenih McDowllu in Tasiću je največja pretnja v vrstah Vukovov Reuben Droughs. Je sicer "le" pomočnik trenerja, a le tri leta nazaj je z New York Giants postal prvak Super Bowla. Nekaj let prej je imel ta nekdanji tekač z Denver Broncos in Cleveland Browns v ligi NFL sezoni s prek 1.000 doseženimi jardi. "Moštvo Vukovi je zelo napredovalo od njegovega prihoda, saj je sposoben svetovati vsakemu posamezniku. Poleg tega je v ameriškem nogometu videl že vse, zato je sposoben hitro prilagajati obrambo ali napad vsakemu poskusu nasprotnikov, da bi jih prelisičili," na njegovo vlogo opozarja Uroš Valant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.