Šport
0 ogledov

Z zlatima kolajnama malce presenetili

anjacarman_main_afp Žurnal24 main
Slovenski plavalci so se z EP v 25-metrskih bazenih v Debrecenu vrnili z zlatima kolajnama Anje Čarman in Petra Mankoča. Selektor Vlado Čermak je nastop ocenil kot zelo uspešen.
 

Slovenci v Debrecenu

1. Anja Čarman, 200 m hrbtno
1. Peter Mankoč, 100 m mešano
3. Peter Mankoč, 100 m delfin
4. Matjaž Markič, 50 m prsno
5. Anja Čarman, 100 m hrbtno
15. Nina Cesar, 800 m prosto
27. Nina Cesar, 400 m prosto

Slovenski plavalci se z evropskega prvenstva v 25-metrskih bazenih v Debrecenu na Madžarskem vračajo z zlatima kolajnama Anje Čarman na 200 metrov hrbtno in osmim zaporednim naslovom Petra Mankoča na 100 metrov mešano. Mankoč je temu dodal še bronasto kolajno na 100 metrov delfin. Naši plavalci so po vrsti popravljali svoje najboljše osebne in državne dosežke. Mankoč je poskrbel za nov slovenski rekord na 100 metrov delfin. Čarmanova je močno izboljšala državna rekorda na 100 in 200 metrov hrbtno. V olimpijski sezoni je na najlepši način potrdila vrnitev med najboljše, kjer je bila zadnjič leta 2001, ko je v Antwerpnu osvojila naslov evropske prvakinje na 400 metrov prosto. Za nov slovenski rekord 27,03 je na 50 metrov prsno v polfinalu poskrbel tudi Koprčan Matjaž Markič . V finalu je s 27,12 dosegel še en vrhunski izid, a se mu je kolajna izmuznila za tri stotinke sekunde. "Žalosten sem zaradi teh nekaj stotink, saj smo bili že tolikokrat četrti. Malce pa me jezijo tudi manjše napake v plavanju, saj je bil Matjaž sposoben plavati pod 27 sekundami," pa je bil kot vselej malce kritičen njegov trener Roni Pikec .

Osmič zlati Peter Mankoč © AFP

 
"Zaradi priprav na olimpijske igre in številnih študijskih obveznosti smo se prvenstva udeležili z zelo majhno ekipo. Izkušeni plavalci Peter Mankoč, Anja Čarman in Matjaž Markič so v svojih disciplinah dosegali osebne rekorde, z zlatima kolajnama smo celo malo presenetili. Z uvrstitvijo med najboljših 16 je zadovoljila tudi mlada Nina Cesar, ki je na EP nabirala izkušnje," je slovenske nastope videl selektor Vlado Čermak .

V torek bo Plavalna zveza Slovenije razglasila najboljše plavalce leta 2007, v sredo pa bo v Ljubljani ekshibicijska sprinterska tekma Ilirija Challenge. V letu 2008 izzivov ne bo zmanjkalo. Že marca bo v Eindhovnu EP v 50-metrskih bazenih, aprila v Manchestru SP v 25-metrskih bazenih, najboljši bodo poleti nastopili na olimpijskih igrah, čez eno leto pa bo na Reki vnovič EP v 25-metrskih bazenih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.