Šport
42 ogledov

Z zlomljenim prstom šokiral Hrvate

juan martin del potro EPA
Argentinski junak Juan Martin Del Potro je v petem nizu obračuna z Marinom Čilićem igral z zlomljenim mezincem.

Argentini je uspel veliki preobrat in se v petem poskusu dokopati do prve lovorike Davisovega pokala, potem ko jev zagrebški Areni s 3-2 premagala izbrano vrsto Hrvaške.
Kockasti so bili v četrtem obračunu le še en niz oddaljeni od druge lovorike v zgodovini samostojne države, načrte pa jim je prekrižal nekdanji zmagovalec OP ZDA (2009), ki se je vrnil po zaostanku z 0:2 v nizih in kljub zlomljenemu mezincu na levi roki premagal hrvaškega aduta Marina Čilića.

''Obračun je bil v Čilićevih rokah, saj s svojim backhandom nisem mogel narediti prav veliko. V tretjem nizu se je tehtnica prevesila. Postal je utrujen in šlo je na vse ali nič. Začel sem igrati bolje. Čutil sem podporo ljudi in postal sem bolj sproščen,'' je povedal Del Potro, ki ga je v zagrebški Areni podpiralo lepo število argentinskih navijačev na čelu z nekdanjim nogometnim virtuozom Diegom Maradono

''Pripravljen sem bil, da izkoristim priložnost. Iz čustvenega vidika je to eden najpomembnejših obračunov v mojem življenju. Za vedno si ga bom zapomnil,''
je dodal Del Potro in razkril, da je v odločilnem nizu utrpel poškodbo, vendar je to uspel prikriti. ''Zgodilo se je, ko sem poskušal uloviti žogici v petem nizu. Zlomil sem mezinec. Ni pomembmo, pomembna je zmaga. To je Davisov pokal,'' je povedal presrečni 28-letnik.

Čilić, ki bi Hrvaški lahko priigral končno lovoriko, je bil razočaran nad razpletom, a zadovoljen s prikazano igro. ''Težko je sprejeti poraz, čeprav sem zadovoljen s svojim tenisom. Ničesar ne obžalujem, saj sem dal vse od sebe. To je bil eden tistih dni, ko se ne izide,'' je povedal Hrvat.

Odločilno točko za Argentino je dosegel Federico Delbonis, ki je v zadnjem obračunu dneva premagal Iva Karlovića.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.