Šport
16 ogledov

"Z zrelo igro je končnica ulovljiva"

Tičar je po 34 tekmah najbolj koristen igralec Jesenic, saj je že pri 39 točkah Žurnal24 main
Tri zmage v štirih dneh, le še točka od osmega mesta. Acroni Jesenice so spet na pravi poti. "Z zrelo in odgovorno igro je končnica ulovljiva," je v pogovoru za Žurnal24 dejal Rok Tičar.

V soboto so Jeseničani premagali Olimpijo, v nedeljo še vodilni KAC. Kriza je pozabljena, po treh zaporednih zmagah so le še točko od mesta, ki pelje v končnico. A Rok Tičar ostaja trdno na realnih tleh, saj se zaveda, da je redni del sezone še dolg. "Jutri je že nova tekma. Ne smemo se zanašati na te zmage. Ostati moramo zbrani in igrati kot na zadnjih tekmah," je dejal za Žurnal24.

Kaj se je spremenilo še nekaj dni nazaj ste imeli dolg niz porazov?
Ko smo nizali poraze, smo se veliko pogovarjali med seboj in s trenerji. Najprej se osredotočamo na našo obrambno tretjino in tam skušamo postoriti vse, pomagati želimo našemu vratarju, da ima čim bolj lahko delo. Z napadalno tretjino se ne obremenjujemo toliko, saj vemo, da smo v napadu kar dobri.

Ste pa tudi mnogo bolj učinkoviti. 15 golov na zadnjih treh tekmah. Marjan Manfreda že dolgo ni zadel, Klemen Pretnar včeraj kar trikrat.
Res je, večkrat zadenemo. Zdaj gre vse tako, kot si želimo. A jutri je že nova tekma in bo vse prej težko kot lahko.

Lepo je videti polno Podmežaklo in zadovoljne navijače. Super je, ko igramo pred polno dvorano. Naj pridejo v čim večjem številu tudi na naslednje tekme.
Rok Tičar

Zmaga proti KAC-u je še posebej sladka, saj vemo, da v Celovcu gostje le redko zmagajo.
Gre za vodilno ekipo, a smo že večkrat videli, da lahko vsak premaga vsakogar. Mi smo šli v to tekmo maksimalno zbrano. Garali smo vseh 60 minut. Tudi KAC se je trudil, vrnili so se na dva gola zaostanka, a smo na koncu le zdržali in zanesljivo zmagali.

Dodatni elan je gotovo dala tudi suverena zmaga proti Olimpiji.
Zagotovo nam je dala nekaj moči, a to je le ena od 54 tekem, ki jih moramo odigrati. Pomembno je, da osvajamo točke. Ti dve točki sta bili zelo dobrodošli.

Se naporen tempo tekem ne pozna?
Zaenkrat se ne pozna. Dobro smo pripravljeni. Hitro se spočijemo. Mogoče so včasih noge malo utrujene.

Zdaj torej bolj mirno spite? Končnica je povsem dosegljiva.
Ja, a še naprej bo treba garati. Vendarle še ni tako lahko dosegljiva, ker tudi druge ekipe ne bodo le čakale. Vsi bodo igrali boljše in boljše. Z zrelo in odgovorno igro je končnica ulovljiva.

Jutri gostite Salzburg …
Nasprotnik je zelo močen. V Salzburgu nismo še nikoli zmagali, doma pa smo jih letos že premagali. Na tekmo bomo šli maksimalno disciplinirano in zbrano, čim bolj odgovorno v obrambni tretjini. Dobra obramba zmaguje. Čim manj napak v obrambi in čim večkrat streljati na nasprotnikova vrata. In tako se lahko pred domačo publiko nadejamo dobrega rezultata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.