Šport
24 ogledov

Za 117.000 evrov prek 292 tekmecev

Mateusz Moolhuizen. (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Sredi tedna smo dobili še enega novega prvaka, potem ko je Mateusz Moolhuizen ugnal vso konkurenco na glavnem turnirju prvenstva Unibet Open. Nizozemec je na poti do naslova ugnal kar 292 nasprotnikov.

Mateusz Moolhuizen si je za ves trud prislužil svoj prvi večji naslov ter nagrado v višini 117.000€. Tridnevni turnir s prijavnino 1.650€ je na Malto, ki se nahaja sredi Sredozemskega morja, pritegnil lepo število tekmovalcev, na čelu z nekaj znanimi profesionalci, kot so Pieter de Korver, Jesper Hougaard, Rob Hollink, Ricardo Sousa in Michiel Brummelhuis. Kljub vsem naporom pa nobenemu od teh asov ni uspelo preživeti prvih dveh tekmovalnih dni, še več: noben od njih se ni niti uvrstil med najboljših 29 igralcev, ki bodo domov odhajali z nekaj denarja v svojih žepih. Pa si poglejmo, kako so se stvari odvijale ...

Prvi jo je po spopadu s kasnejšim prvakom Moolhuizenom moral zapustiti Nemec Rene Freymann. Slednji je z uvrstitvijo na finalko postal šele drugi igralec, ki mu je v zgodovini turneje Unibet Open prišel na finalko dveh zaporednih turnirjev, kar pa mu ni bilo v pomoč, ko se je z {A-Hearts}{K-Hearts} zaletel v Nizozemčev par črnih asov (9. mesto – 8.000€). Nemcu je le nekaj minut kasneje sledil Danec Brian Linnet, ki je vse svoje upe polagal na {K-Clubs}{2-Spades}, a je bil povsem nemočen v boju proti {J-Spades}{J-Diamonds} Rodolfa Gadda (8. mesto – 11.500€). Še preden bi uspela oba izločena igralca sploh prejeti svoji nagradi, pa je v vrsti za svojih 15.500€ že stal tudi Litovec Matas Dilpsas (7. mesto). Litovec je bil z {10-Diamonds}{10-Clubs} sicer v dobrem položaju da užene {A-Diamonds}{Q-Spades} vodilnega Finca Sampe Rynanena, vendar je bilo temu tako le do flopa, saj so prve tri skupne karte {Q-Clubs}{A-Hearts}{J-Clubs} tehtnico prevesile na stran Finca, razmerje moči pa se nato do konca ni več spremenilo.

Na 6. mestu (19.500€) je turnir končal Španec Adria Maria Balaguer, ki je dan začel z največjim kupom žetonov, a se je bil primoran posloviti po obračunu z Nizozemcem Tobiasom Petersom. Balaguer je sicer večino svojih žetonov izgubil v igri s Fincem Rynanenom, Peters pa je nato le še dokončal vse skupaj, ko je z {J-Spades}{J-Hearts} klical njegov all-in, katerega Španec poskušal izpeljati z {A-Hearts}{10-Diamonds}. Peters je nato že na flopu svoj par spremenil v tris, kar je pokopalo še zadnje upe na morebiten Špančev obstanek.

Naslednji, ki je ostal brez žetonov je bil Danec Mikkel Christensen, ki se je nesrečno zapletel s kasnejšim zmagovalcem Moolhuizenom (5. mesto – 23.500€). Christensen je v svoji zadnji igri poskušal izkoristiti situacijo, v kateri so vsi igralci foldali do njega in je z {10-Diamonds}{8-Diamonds} zarinil s SB, pri tem pa ta očitno ni opazil, da je za njim samo še vroči Nizozemec Mateusz Moolhuizen, ki je v svojih rokah zagledal {Q-Spades}{Q-Diamonds} in je njegovo stavo seveda izenačil. Dobre pol ure je finalko zapustil edini Italijan Rodolfo Gaddo, ki je bil s {K-Diamonds}, nemočen v boju proti {A-Hearts}{10-Spades} Nizozemca Tobiasa Petersa. Za piko na i so skupne karte {10-Clubs}{8-Spades}{9-Diamonds}{Q-Hearts}{Q-Clubs} nato le še potrdile Nizozemčevo zmago, Italijana pa poslale med gledalce (4. mesto – 32.000€).

Po tej izločitvi je sledila krajša pavza, ki je očitno precej sprostila preostale tri tekmovalce, saj smo bili že v prvi igri po vrnitvi za mizo, priča novemu all-inu. Skupil jo je do tedaj vodilni Finec Sampo Rynanen, ki se je s parom trojk zaletel v Moolhuizenov par asov. Po tem porazu je bila izločitev Finca le še vprašanje časa, Sampo pa nas ni pustil čakati prav dolgo, saj je nekaj minut kasneje ponovno vse stavil na {3-Clubs}{3-Diamonds}, Moolhuizen pa je njegovo stavo tokrat izenačil z {A-Hearts}{Q-Spades}. Že flop {Q-Clubs}{6-Spades}{10-Clubs} je tehtnico prevesil na stran Nizozemca, ki si je s to zmago tudi zagotovil boljše izhodišče pred začetkom sklepnega dejanja.

Za naslov sta se tako na koncu udarila rojaka Mateusz Moolhuisen (2.960.000 žetonov) in Tobias Peters (1.471.000). Kljub na videz veliki prednosti, pa se je Peters tokrat izkazal kot resnično trd oreh, saj je Moolhuisen zato, da ga je odpravil, porabil kar več kot dve uri in pol. V zadnji igri večera, ki je prišla na vrsto le nekaj minut pred polnočjo, se je vse dogajalo na flopu. Potem ko so na mizi pristale karte {Q-Clubs}{9-Diamonds}{K-Spades}, je namreč Peters v igro najprej spravil novih 285.000 žetonov, Moolhuisen pa je uresničil pričakovanja vseh prisotnih in oznanil svoj all-in. Peters je sledil njegovemu zgledu in nato obrnil {K-Clubs}{6-Diamonds}, kar pa ni zadoščalo niti za trenutno vodstvo, saj je njegov rojak nekaj trenutkov kasneje obrnil {K-Hearts}{10-Hearts}. Preostali skupni karti sta nato zgrešili oba igralca, kar je bila voda na mlin Mateusza Moolhuizena, ki je tako osvojil naslov najboljšega in 117.000€ nagrade, medtem ko se je moral njegov rojak Tobias Peters, na koncu zadovoljiti s čekom za 76.000€.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.