Šport
51 ogledov

Za boljši vtis na tekmi ranjenih levov

slovenija norveška sp 2017 EPA
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes zvečer odigrala četrto tekmo na svetovnem prvenstvu elitne skupine.

Po treh porazih bodo Slovenci danes težko računali na prvi uspeh v francoski prestolnici, saj bo tekmec v dvorani Bercy ob 20.15 Finska, ki tudi ni najbolje začela prvenstva.

Slovenci so na torkovem dvoboju z Norveško pokazali malo dobrega hokeja, predvsem pa je šepal pristop igralcev, na kar je opozoril tudi selektor Nik Zupančič po tekmi. Slovenci bodo morali na precej višji ravni odigrati še štiri tekme, ki jih čakajo v Parizu, se pa zavedajo, da bo že današnja prva naloga vse prej kot enostavna.

Tekmec bo namreč Finska, srebrna z zadnjega SP, ki pa v Franciji še ni pokazala posebej dobrih predstav. Finci imajo po treh krogih le štiri točke in eno zmago, doživeli pa tudi polom s Čehi, ko so zapravili vodstvo s 3:0 in izgubili po kazenskih strelih.

Zato je na današnji večerni pričakovati popoln finski napad že od prve minute. Slovenci so doslej na SP doživeli tri poraze, s Švico po kazenskih strelih (3:4), s Kanado in Norveško pa prepričljiva že po rednem delu (2:7 in 1:5).

Slovenci bodo imeli v primerjavi s tekmo z Norveško vendarle aduta več, saj se po prestani kazni dveh tekem prepovedi v moštvo vrača Žiga Jeglič. A na tekmi s trdoživimi Skandinavci so nekateri igralci staknili manjše poškodbe, tako da Zupančič ni bil povsem brez skrbi.

Doslej imajo na svetovnih prvenstvih v medsebojnih obračunih popoln izkupiček v zmagah Finci. Na elitnem tekmovanju sta se ekipi pomerili trikrat, prvič leta 2003 v finskem Tampereju, ko je bilo kar 12:0 za gostitelje, drugič leta 2006 v Latviji, ko je Finska zmagala bolj tesno s 5:3, zadnjič pa v Ostravi 2015, izid pa je bil 4:0 za Fince.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.