Šport
28 ogledov

Za Bolta bi bil tudi Maksimir premajhen

Bolt je pripravljen na nove izzive v karieri. (Foto: AFP) Žurnal24 main
"Cena prihoda Usaina Bolta v Zagreb je poslovna skrivnost. Toda zagotavljam vam, da se bo našemu mestu in državi njegov prihod izplačal," je dejala direktorica atletskega mitinga v hrvaškem glavnem mestu Ivana Brkljačić.

Na letošnjem Hanžekovićevem memorialu v Zagrebu bo poleg vseh zvezd hrvaške atletike nastopil tudi najhitrejši zemljan Usain Bolt, ki bo zagotovo prvo ime mitinga. Zagrebčanom je Jamajčana očitno le uspelo prepričati in ga privabiti, potem ko je že zloglasni Zdravko Mamić, alfa in omega Dinama, pred časom namignil, da bi trikratni olimpijski prvak utegnil gostovati v Zagrebu. "Več kot 60 let smo v Zagrebu čakali najhitrejšega človeka na svetu. To bo spektakel, ki se ga bomo še dolgo spominjali," je na novinarski konferenci na atletskem stadionu Mladost dejal župan Zagreba in predsednik organizacijskega odbora mitinga Milan Bandić.

"Na žalost je cena prihoda Jamajčana v Zagreb poslovna skrivnost. Toda zagotavljam vam, da se bo našemu mestu in državi njegov prihod izplačal," je dejala direktorica atletskega mitinga v hrvaškem glavnem mestu Ivana Brkljačić. V to pravzaprav nihče ne dvomi, saj bo stadion Mladost zagotovo razprodan. "Tudi na Maksimiru bi bila gneča," je dodal Bandić. Kako so Bolta privabili v Zagreb, je razkril menedžer mitinga Daniel Wessfeld: "Bolta smo privabili, ker je moral imeti en nastop pred Brusljem. Zürich bi mu prišel prehitro po nastopu na svetovnem prvenstvu v Daeguju pa smo ga pridobili za Zagreb." Hrvaški mediji špekulirajo, da naj bi Zagrebčane vsaka sekunda Boltovega teka stala okoli 13 tisoč evrov. "Zaradi Boltovega prihoda smo proračun povečali na nekaj več kot 700 tisoč evrov, mesto bo prispevalo 400 tisoč, ostalo pa vlada in sponzorji. Kapaciteto stadiona bomo povečali na 10 tisoč mest," je nekaj dodatnih podrobnosti razkrila Brkljačićeva, ki pa ni želela izdati, ali je imel pri prihodu "jamajške strele" prste vmes tudi Mamić. Prenos zagrebškega mitinga naj bi šel v kar 150 držav po vsem svetu. "Bolt ni strošek, temveč zaslužek in promocija," je še dejala 28-letna Ivana  Brkljačić, ki bo imela v prihodnjih dneh polne roke dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.