Šport
39 ogledov

Za Bolta v Zürichu dovolj 9,90

Bolt Zürich diamantna liga tek na 100 metrov EPA
Jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt je na diamantni ligi v Zürichu zmagal v teku na 100 m z izidom 9,90. Drugi je bil njegov rojak Nickel Ashmeade (9,94) in tretji Američan Justin Gatlin (9,96).

"Danes je bil moj cilj, da zmagam in da prizorišče zapustim brez poškodbe. Po slabem začetku pa sem pokazal, da lahko na vsaki tekmi v tej sezoni stopnjujem," je dejal Usain Bolt pred 25.000 gledalci. Šestkratni olimpijski zmagovalec in osemkratni svetovni prvak je slabo začel, vendar je v drugi polovici z izjemnim stopnjevanjem ritma prišel do zmage v najkrajšem sprintu.

Sloviti Letzigrund je bil ponovno prava parada šampionov z devetnajstimi svetovnimi prvaki in petnajstimi olimpijskimi zmagovalci, vendar tokrat ni postregel s svetovnimi rekordi, še manj, ni bilo niti izida sezone. Kljub temu pa je polovica zmagovalcev posameznih disciplin dosegla skupno zmago v ligi v posameznih disciplinah.

Bondarenko daleč od rekorda

Ukrajinec Bogdan Bondarenko je sicer skušal izboljšati svetovni rekord v skoku v višino, vendar je kljub zanesljivi zmagi z 2,33 m ostal krepko pod dosežkom vseh časov. Tudi Boltova rojakinja Shelly-Ann Fraser-Pryce, trikratna svetovna prvakinja iz Moskve, je dokazala, da je trenutno najboljša sprinterka na svetu. V teku na pol stadionskega kroga je slavila z 22,40.

Etiopijka Meseret Defar je na 5000 metrov z 14:32,83 za slavi dve sekundi ugnala in rojakinjo Tirunesh Dibabo, ki je v Moskvi osvojila krono v teku na 10.000 metrov, Defarjeva je bila najboljša na pol krajši razdalji. Defarjeva je s tem osvojila tudi skupno diamantno zmago. Čehinja Zuzana Hejnová je v letošnji sezoni ostala neporažena v teku na 400 metrov z ovirami in je s 53,32 sekunde zbrala 32 točk, največ, kar je mogoče.

Na predzadnji diamantni ligi sezone, zadnja bo prihodnji petek v Bruslju, ni bilo slovenskega zastopstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.