Šport
100 ogledov

Za božič rodila, zdaj že trenira

Marit Bjoergen EPA
Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen se je le nekaj tednov po porodu vrnila v smučino.

Petintridesetletna Marit Bjoergen je danes na novinarski konferenci v Oslu najavila, da bo že aprila nastopila na državnem prvenstvu v Beitostolnu, prvi večji cilj pa bo nastop na svetovnem prvenstvu februarja prihodnje leto v Lahtiju.

Marit Bjoergen je s 75 zmagami v svetovnem pokalu in štirimi osvojenimi naslovi skupne zmagovalke svetovnega pokala najuspešnejša tekmovalka v zgodovini tega športa.

V zvezi s kombinatorcem

Družinsko življenje si je uredila z nekdanjim norveškim nordijskim kombinatorcem Fredom Boerrjem Lundbergom, njuna zveza pa je za božič dobila novo vez z rojstvom sina Mariusa.

"Dobiti otroka je povsem nekaj drugega kot zlata olimpijska medalja," je danes na novinarski konferenci še dodala Bjoergnova, ki se je tam prikazala skupaj z otroškim vozičkom in prvorojencem.

Povedala je, da že občasno trenira, čeprav jo včasih muči pomanjkanje spanja. "Zelo uživam. Marius je zelo priden otrok, sicer ne spi vso noč, toda to me nič ne moti. V vlogi mame zares uživam, še lepše je, kot sem si predstavljala," je še dejala norveška tekaška zvezdnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.