Šport
19 ogledov

Za Celjane šteje le zmaga

Dragan Gajić se je med tednom vrnil v ekipo Celja in prikazal zelo dobro predsta Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v soboto reševali svojo kožo v Ligi prvakov. Po nizu porazov morajo v dvorani Zlatorog nujno premagati Chambery, če še želijo upati na osmino finala.

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je bržkone najbolj pomembna tekma v tej sezoni: v soboto, 27. novembra, bodo v domačem Zlatorogu ob 19.15 gostili francoski Chambery. Za Celjane šteje le zmaga, slovenski državni in pokalni prvaki bodo le v tem primeru zadržali možnosti, da se uvrstijo v osmino finala Lige prvakov.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Celjani so pred slabim tednom doživeli dokaj visok poraz v Savojskih Alpah, na tej tekmi pa so nastopili brez številnih nosilcev igre. Luka Žvižej in Aleš Pajovič sta še vedno na seznamu poškodovanih in na sobotnem obračunu proti vodilni zasedbi francoske lige zagotovo ne bosta nastopila. Celjski strateg Miro Požun bo bržkone lahko računal na usluge Edvarda Kokšarova in Uroša Zormana, zagotovo pa na Dragana Gajića in Momirja Rnića.

Požun se je na četrtkovi novinarski konferenci najprej zahvalil medijem in javnosti za dober sprejem ob vrnitvi na rokometna igrišča ter podaril, da se lahko ekipa iz tega težkega položaja izvije le s skupnimi močmi, nato pa se posvetil bližnji tekmi v domačem hramu. "Ekipa je homogena, igralci dihajo drug za drugega. Moram reči, da sem pozitivno presenečen nad odnosom igralcev do dela, tako da smo lahko optimistični. Na sobotni tekmi zagotovo ne bosta nastopila Žvižej in Pajovič. Gajić se je v sredo vrnil na igrišče, Rnič si je poškodoval gleženj, a mislim, da ni nič hujšega. Zorman se je že danes pridružil ekipi in treniral, tako da bo v soboto verjetno igral. Največje vprašanje je pri Kokšarovu, ki bo danes šele prvič delal v fitnesu, jutri pa naj bi se pridružil ekipi na treningu," je prav nič rožnato stanje v ekipi opisal Požun in v nadaljevanju "razkril" del načrta pred sobotno tekmo.

Pravico bosta delila Madžara
Pravico na slovensko-francoskem klubskem obračunu bo delil madžarski sodniški par Csaba Dobrovits-Peter Tajok, delegat pa bo Izraelec Moshe Herman.

"Obe ekipi se zelo dobro poznata, tako da druga druge ne moreta presenetiti. Dejstvo je, da mi igramo v domači dvorani in pričakujemo, da nam bodo kot osmi igralec ob strani stali naši privrženci. S tem bomo tudi mi na igrišču močnejši. Če bomo dodali še nekaj igralcev, ki jih na prejšnji tekmi nismo imeli, in če Francozi, ki so doma nepremagljivi, v gosteh odigrajo nekoliko slabše, potem ... To tekmo hočemo in želimo zmagati. Na ta način bi ohranili upanje in bi tudi spomladi še bili v boju za napredovanje. O razliki ne razmišljamo. Mi moramo zmagati, kaj bo to potem prineslo, pa je drugotnega pomena. Kdo pa pravi, da mi ne moremo presenetiti katerega od velikih klubov in se na ta račun uvrstiti naprej. Vse je mogoče," je optimist Požun.

"Vsakemu športniku je veliko lažje igrati pred polnimi tribunami in glasnim vzdušjem. Celje je znano po tem in verjamem, da bo tudi v soboto tako. Na ta način nam bodo gledalci veliko pomagali in tudi tako lahko premagamo Francoze. Kot je rekel že Miro, danes ni več skrivnosti. Če bomo tekmo odigrali v takšnem slogu, kot smo na zadnjih tekmah in odpravili nekatere napake, potem verjamem, da lahko premagamo Chambery," je dejal vratar Aljoša Rezar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.