Šport
14 ogledov

Za četrtfinale bi zadostoval remi

raul albiol EPA
Nogometaš Real Madrida Raul Albiol je ostro zanikal namigovanja, da naj bi hrvaška in španska reprezentanca pred zadnjim obračunom sklenili pakt. ''Smešno je govoriti o paktu med Španijo in Hrvaško,'' je povedal Albiol.

''Vsi naj se nekoliko pomirijo. Želimo si osvojiti tri točke in končati na vrhu skupine,'' je povedal španski reprezentant. Vodilni ekipi skupine C imata trenutno po štiri točke, medtem ko ima Italija po dveh remijih ''samo'' dve. V primeru neodločenega izida med Španijo in Hrvaško bi si z rezultatom 2:2 obe ekipi že zagotovili vstop v četrtfinale.

''Smešno je govoriti o paktu. Španija bo igrala na zmago, kot vedno,'' je povedal Albiol. ''Ljudje kar naprej govorijo o tem, toda Španija je vedno igrala na zmago. Lahko se zgodi marsikaj, a pakta za neodločen izid z 2:2 ni,'' je bil jasen nogometaš Reala.

Obtožbe o dogovoru med obema reprezentanca pa so prišle iz italijanskega tabora, saj bi v tem primeru Prandellijevi varovanci svoje nastope na letošnjem Euru končali. ''Pogovor o tem nas ne moti, to je nekaj, kar govorijo ljudje in ne italijanski ali hrvaški nogometaši,'' je opozoril Albiol.

''Vemo, da bi nam remi prinesel napredovanje, toda želimo si zmagati tekmo. Po rezultatu z Irsko imamo veliko več samozavesti in na tekmo se pripravljamo enako kot na vsako drugo,'' je dodal Španec, ki je spregovoril tudi o Angliji in Franciji, obe možni nasprotnici Španije v četrtfinalu. ''Mislim, da ne igrajo podobnega nogometa kot mi. Vsaka ekip ima svoj stil. Francija je dobro igrala na tekmah z Anglijo in Ukrajino. So eni izmed favoritov, saj imajo veliko število dobrih igralcev,'' je o francoski izrbrani vrsti povedal 26-letnik. ''Vsi vemo vse o angleški ekipi, nedolgo nazaj smo proti njim odigrali prijateljsko tekmo in spremljali smo jih na tem turnirju. Zavedamo se, da se lahko srečamo v četrtfinalu, toda trenutno se moramo osredotočiti na tekmo s Hrvaško. Ne igrajo fantastičnega nogometa, vendar so izredno tekmovalni in vsakemu nasprotniku bodo povzročali težave,'' je o Angliji dodal Albiol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.