Šport
19 ogledov

Za EP s Švedsko, Avstijo in Češko

Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se bo za preboj na evropsko prvenstvo prihodnje leto na Nizozemskem borila s Švedsko, Avstijo in Češko.

Evropska rokometna zveza je v nizozemskem Leeku izžrebala kvalifikacijske skupine za žensko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Nizozemskem. Slovenska reprezentanca bo igrala v skupini 5 skupaj s Švedsko, Avstrijo in Češko. Na zaključni turnir se iz kvalifikacijskih skupin uvrstita po prvi dve reprezentanci.

Nizozemska kot gostiteljica in Norveška kot branilka naslova sta že uvrščeni na EP, ki bo med 2. in 16. decembrom 2012. Kvalifikacije bodo potekale med 19. oktobrom letos in 3. junijem 2012.

"Švedska reprezentanca je v zadnjih letih in predvsem v tej sezoni naredila velik preskok. Največjega so Švedinje naredile prav zaradi tega, ker so vadile skupaj z najboljšo norveško ekipo in so ugotovile, kaj moraš imeti, če hočeš biti med najboljšimi. Švedska je absolutno favorit. Kar zadeva drugi dve reprezentanci, nimam pravih informacij. Za Češko bomo pravočasno dobili ustrezne podatke, za avstrijsko pa težko rečem, kje je. Zagotovo pa ni tako kakovostna kot v preteklosti. Tudi one tako kot mi sestavljajo novo ekipo. Zagotovo pa mi nismo favoriti, najmočnejša je Švedska, ostali dve sta slabši. Za nas je najbolj pomembno, da se iz vsake tekme nekaj naučimo in poskušamo igrati čim bolje. Kakšno pa je trenutno razmerje moči med nami, Češko in Avstrijo, pa bi v tem trenutku težko povedal," je žreb ocenil slovenski selektor Tone Tiselj.

Kvalifikacijske skupine za Euro 2012:

Skupina 1: Nemčija, Madžarska, Belorusija, Azerbajdžan;
Skupina 2: Romunija, Srbija, Portugalska, kvalifikant;
Skupina 3: Rusija, Črna gora, Poljska, kvalifikant;
Skupina 4: Francija, Makedonija, Turčija, Litva;
Skupina 5: Švedska, Avstrija, SLOVENIJA, Češka;
Skupina 6: Danska, Hrvaška, Slovaška, Italija;
Skupina 7: Španija, Ukrajina, Islandija, Švica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.