Šport
41 ogledov

Za Fjodorja bo štela samo zmaga

Fjodor Jemeljanenko Fedor Matt Lindland MMA EPA
Legendarni Rus in eden najboljših MMA borcev vseh časov Fjodor Jemeljanenko se vztrajno pripravlja na borbo proti ameriškemu veteranu Jeffu Monsonu, ki bo 20. novembra v Moskvi.

Fjodor Jemeljanenko je celotno desetletje vladal težki kategoriji, nato pa so prišli trije zaporedni porazi (Fabricio Werdum, Antonio Silva, Dan Henderson), ki so Rusa skoraj poslale v pokoj. "Kdor nikoli ne pade, se nikoli niti ne pobere. V zadnjih treh borbah sem izgubil, toda čutim, da bi lahko zmagal. Zmaga me je obšla. Čutil sem, da lahko to naredim, imel sem tudi priložnost, toda božja volja je bila drugačna," je dejal Fjodor, ki se je kljub temu odločil, da pri 35. letih še ni rekel zadnje besede. Naslednja borba ga 20. novembra čaka na domačih tleh v Moskvi proti Jeffu Monsonu. "Fjodor je legenda. Že pred časom sem izjavil, da je on najboljši borec v težki kategoriji vseh časov. Boriti se z njim je privilegij in čast, toda kljub vsemu se bom dobro pripravil in poskušal zmagati," napoveduje 40. letni Monson.

Fjodor bo naredil vse, da se pred domačimi gledalci vrne na zmagovita pota. "Fjodor bo treniral na Nizozemskem z odličnimi borci za parter in stadn-up. Poklicali bomo tudi Vinnia Magalhaesha, strokovnjaka za borbo na parterju," je del načrta sklepnih pripravah razkril menedžer Fjodorja Vadim Finkelstein. Večina ljubiteljev MMA-ja se že veseli povratka Rusa, medtem ko Fjodor kot vedno ostaja skromen: "Zmaga. To je tisto, kar šteje za mene v tej borbi. In boril se bom za to."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.