Šport
28 ogledov

Za Jesenice usoden podaljšek

Tilia Olimpija Acroni Jesenice 2010/2011 Žurnal24 main
V 20. kolu lige je Tilia Olimpija izgubila v Salzburgu s 4:7. Za tekmo je bilo značilno, da so zmaji gole dobivali v kratkih intervalih. Jeseničani so pred Beljakom klonili po podaljšku, četi navijačev navkljub.

Glede na napovedi iz domačega tabora so Beljačani začeli silovito in v uvodnih minutah dodobra ogreli jeseniškega vratarja Jaakka Suomalainena, ki je nekajkrat odlično posredoval, a je klonil v 4. minuti po natančnem strelu branilca Unterluggauerja. Zadetek orlov je železarje prebudil, začeli so igrati agresivneje in postajali so vse bolj nevarni, sprememba v igri pa je obrodila sadove v 9. in 11. minuti, ko se je Brett Lysak dvakrat odlično znašel pred domačimi vrati in poskrbel za preobrat, ki pa je trajal vsega 40. sekund, kajti hokejisti Acronija so v obrambi premalo ovirali Bacherja, ki je poskrbel za izenačenje.

Neodločen rezultat po uvodni tretjini je obetal zanimivo nadaljevanje, v katerem so bili gostitelji tisti, ki so vodili igro in si ustvarjali priložnosti, toda jeseniškemu čuvaju mreže Jaakku Suomalainenu je beljaški led očitno pri srcu, saj je branil tudi nemogoče. Na veliki preizkušnji so bili gostje že tudi v uvodu druge tretjine, na kazenski klopi sta namreč sedela Jeglič in Beckett, jeseniška obramba pa je vzdržala in si na ta način dvignila samozavest. Drugo tretjino so "krasile" tudi številne netočne podaje na obeh straneh, toda za železarje, ki jih je v Beljaku vnovič glasno bodrilo okrog 300 privržencev, je bil najpomembnejši zelo ugoden rezultat, s katerim so se odpravili na drugi odmor.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V primerjavi z drugo tretjino, ko so bili v premoči domači, se je v zadnjem delu igra preselila pred domača vrata, toda vse strele jeseniških napadalcev in branilcev je uspešno zaustavljal Gerhard Starkbaum, nekaj odličnih obramb pa je tudi v zadnjem delu zbral vratar Acroni Jesenic.

Železarji bodo morda žalovali za izgubljenimi priložnostmi v tretji tretjini in dveh imenitnih v podaljšku. Da domači niso izgubili še petič zapored na domačem ledu, je poskrbel novinec Josh Langfeld, ki je precej srečno zadel v tretji minuti podaljška. Navkljub porazu je osvojena točka v Beljaku pomembna, zato železarji povsem mirno pričakujejo nedeljski obračun z Linzem pred domačimi navijači.

Ljubljančani so v premoru po velikih težavah le uredili papirje za nove tuje okrepitve, tako da sta se na Solnograškem moštvu prvič tudi na tekmi pridružila branilca Jeffrey Tory in Henry Burke, v vratih pa je prvič stal Čeh Jan Chabera.

A začetek ni bil najboljši. Potem ko sta pri gostih zapretila Andrej Hebar in Matt Higgins, njuna strela je Artjom Konovalov ubranil, je moral Chabera v pol minute dvakrat po plošček v svojo mrežo. Najprej ga je po izdelani akciji premagal Daniel Welser. Brent Aubin pa je takoj po golu izkoristil nezbranost gostov v obrambi in povišal vodstvo na 2:0. Strelski niz domačih se je po tem le ustavil. A Salzburžani so bili še vedno boljši, gostje pa dolgo niso sestavili nevarne akcije, niti ob igralcu več na ledu. Ko so vendarle dosegli gol, ga je sodnik razveljavil zaradi prekrška Higginsa. Do konca tretjine bi lahko domače vodstvo povišala še Manuel Latusa in Shaun Heshka, vendar se je z dobrimi obrambami izkazal Chabera. Higgins pa je zapravil še eno priložnost za znižanje zaostanka.

Lestvica:

1. KAC 36
2. R. B. Salzburg 28
3. Beljak 26
4. Vienna C. 23
5. Medveščak (-1) 20
6. A. Jesenice 20
7. Graz (-1) 19
8. T. Olimpija 17
9. Sapa 15
10. Linz 13

Drugačno podobo na ledu je dala uvodna polovica druge tretjine. Gostje so se zbrali in bolj natančno igrali v obrambi. Takšna igra je kmalu prinesla sadove. Najprej je po hitri akciji Higginsa in Johna Hughesa slednji prvič premagal domačega vratarja, isti igralec pa je dosegel izenačujoči zadetek v 29. minuti, ko so imeli gostje na ledu celo igralca manj. A Ljubljančani so vse, kar so stežka zgradili, hitro podrli. Ob izključitvi Žige Panceta je Salzburg že po nekaj sekundah izkoristil igralca več na ledu, nato pa je vratar Chabera dobil še zadetek iz mrtvega kota za vrati. Ko je pet minut pred koncem tretjine številčno prednost le izkoristil Žiga Pance in znižal na 3:4, je kazalo, da so gostje spet v igri. Toda še enkrat so hitro dobili nov gol in Salzburg je imel spet dva gola prednosti.

Upanje, da bi se Olimpija lahko še enkrat vrnila, pa je splahnelo že na začetku zadnje tretjine. Najprej je vodstvo domačih povišal Latusa, takrat je imel Salzburg igralca več, za piko na i domači zmagi pa je že v 45. minuti poskrbel Ryan Duncan, ki je gostom pobegnil ob njihovi številčni premoči ter zanesljivo ugnal Chabero. Higgins je sicer še znižal, a je bilo to premalo za občutnejše zmanjšanje razlike, dvoboj pa je ob koncu zaznamoval še nepotreben in grob prekršek Hebarja nad Kevinom Puschnikom.

Liga Ebel, 20. kolo:

Red Bull Salzburg : Tilia Olimpija 7:4 (2:0, 3:3, 2:1)
Aubin (5, 5), Regier (30), Welser (32, 37), Latusa (43), Duncan (45); Hughes (24, 29), Pance (36), Higgins (50)

VSV Beljak : Acroni Jesenice 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 1:0)*
Unterluggauer (4), Bacher (11), Langfeld (64); Lysak (9, 11)

Linz : KAC Celovec 3:5 (0:0, 2:3, 1:2)

Sapa Fehervar : Viena Capitals 5:6 (0:2, 3:2, 2:1, 0:1)*

Torek ob 19.15
Graz 99ers – Medveščak

*po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.