Šport
22 ogledov

Za konec boljši tudi Rusi, Slovenija 8.

Voronov, Dragić in Mozgov
1/11
Žurnal24 main
Slovenija je na tekmi košarkarskega SP v Turčiji za sedmo mesto izgubila proti Rusiji (78:83). Zmago so Slovenci zapravili v zadnji četrtini, ko so zapravili vodstvo, ki so ga držali skozi večino tekme.

Selektor Memi Bečirović je razočaran po porazu za nacionalno televizijo povedal naslednje. "Imeli smo male osebne napake, noben jih ni hotel naredit, dobili smo nekaj lahkih košev, Rusi so prevzeli ritem in zasluženo zmagali. Skrbi me, da se fantje po porazu s Turki niso pobrali. Fantom ne morem očitati tega, da ni bilo želje, a niso poslušali navodil s klopi. V danem trenutku so hoteli košarko igrati po svoje."

 

In kako se je razvijala tekma?

V uvodu prve četrtine sta obe reprezentanci dobro igrali v napadu, a obe ekipi sta še pred koncem prvega polčasa strnili svoji obrambi in koši niso več deževali eden za drugim. S trojko Gorana Dragića v zadnji minuti je Slovenija sicer zelo izenačeno prvo četrtino dobila s 23:21.

Slovenska izbrana vrsta se bo v domovino vrnila še v soboto, na Brniku pa jo lahko pričakujemo v noči iz sobote na nedeljo okoli 00.10.

Druga četrtina se za Slovenijo ni začela najbolje. Našo izbrano vrsto je zajel skorajda petminutni post, ko niso uspeli zadeti, prvo točko pa je po štirih minutah in 51 sekundah igre v drugi četrtini dosegel Sani Bečirović. Na slovensko srečo se tudi Rusi v uvodu druge četrtine niso znašli in tako se niso pretirano odlepili. Od takrat je za slovenske fante v prvem polčasu šlo le navzgor. Na krilih hitrega Dragića (10 točk v prvem polčasu) in Sanija Bečirovića, ki je dobro raizgraval svoje soigralce je varovancem Memija Bečirovića prav ob koncu prvega polčasa uspelo priti do najvišjega vodstva. Polčas so dobili s 37:30.

V drugi polčas so Slovenci vstopili odločno in z dobro igro v obrambi in domiselnimi napadi prišli do vodstva s 50:36. A sledil je padec, Rusi so z delnim izidom 7:0 znižali na 43:50. Strelski post je slovenska četa prekinila z lepim zabijanjem Nachbarja, ki je zadel tudi dodaten prosti met (53:43). A vztrajni Rusi so se po zaslugi prostih metov vrnili v igro in do konca tretje četrtine znižali zaostanek na sedem točk (52:59).

Uvod zadnje četrtine je pripadel Rusom, ki so na krilih Fridzona prišli do izenačenja, Monja pa je Zbornajo komando po dolgem času znova popeljal v vodstvo (64:62). A če so Rusi zanašali na Fridzona (na koncu 18 točk), pa je Slovenija stavila na Boštjana Nachbarja, ki je, potem ko so se Rusi približali, dosegel kar 11 točk (na koncu 20) in Slovenijo po tretji trojki v zadnji četrtini dobri dve minuti do konca tekme popeljal do vodstva 74:69. Toda Rusi so se znova vrnili v igro in z delnim izidom 10:0 na krilih Timofeja Mozgova, ki je bil z 19 točkami najboljši ruski strelec, 45 sekund do konca tekme prišli do vodstva z 79:74. Varovanci Davida Blatta svojega vodstva več niso zapravili iz rok in tekmo dobili s 83:78. Na tekmi zaradi poškodbe gležnja ni nastopil Jaka Lakovič.

 

Košarkarski SP v Turčiji, tekma za sedmo mesto:

Rusija : Slovenija 83:78 (23:21, 14:9, 22:22, 19:31)

Mozgov 19, Fridzon 18, Monja 13; Nachbar 20, Dragić 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.