Šport
27 ogledov

Za konec poraz Slovenije z Madžari

Greg Kužnik je prispeval podajo za edini slovenski zadetek. (Foto: HZS) Žurnal24 main
Krajše priprave na Madžarskem je Slovenija končala s porazom proti domači zasedbi. Potem ko so pomlajeni Slovenci v petek zmagali s 5:4, so bili v Szekesfehervarju boljši gostitelji s 5:1.

Slovenija je drugo pripravljalno tekmo začela z Andrejem Hočevarjem v vratih. Marcel Rodman je prvi zapretil vratarju Zoltanu Hetenyiju, potem pa še Sašo Rajsar in Tomaž Razingar. Prvi pa so se veselili domači, v 12. minuti sta za vrati Hočevarja kombinirala Daniel Koger in Kristian Palkovics, slednji pa je lepo našel samega Gergöja Nagya. Ob številni prednosti Slovenije je nato David Rodman zadel vratnico.

"V prvi tretjini smo si priigrali kar nekaj priložnosti. Včeraj smo zadeli, danes nismo. Potem pa je bilo preveč izključitev, tudi v obrambi nismo odigrali, kot bi morali. A ta ekipa je bila zelo mlada, tako da pretiranega razočaranja ni. Noge so po vseh teh pripravah utrujene. Treba bo zbrati misli, je pa pozitivna stvar, da smo kar deset minut ob izključitvi Davida zdržali brez gola," je tekmo ocenil slovenski selektor Matjaž Kopitar.

Madžari so sredi druge tretjine imeli prednost igralca več, a niso zadeli, zato pa je v 31. minuti Madžarska po protinapadu povedla z 2:0. Odgovor Slovenije je bil hiter, po kombinaciji Kužnika in Marcela Rodmana je bil uspešen David Rodman. Za domače je v tej tretjini Tamas Sille zadel prečko, domači pa so povedli potem, ko je Hočevar prvi strel Balazsu Ladanyju ubranil, drugega pa ne. Za nameček so sodniki Davidu Rodmanu pokazali disciplinsko kazen igre, po izključitvi Kužnika so imeli domači že dva igralca več in v zadnji sekundi druge tretjine je Ladanyi povišal na 4:1.

Zaradi kazni mlajšemu Rodmanu so imeli Madžari še uvodnih osem minut nadaljevanja igralca več na ledu. Ko so bile moči na ledu izenačene, je poskušal Jaka Ankerst. Dobrih 11 minut pred koncem so gostje spet zaigrali v polni postavi. Selektor Matjaž Kopitar je v prvi napad postavil Miho Verliča, Razingarja in Marcela Rodmana, v drugem so zaigrali Mitja Šivic, Ankerst in Žiga Pešut. Madžari so dosegli še en gol, Balint Magosi je ob številni prednosti postavil končnih 5:1.

Slovenska reprezentanca se bo zdaj po prostem dnevu spet zbrala v ponedeljek v dvorani Tivoli, ko se bodo nadaljevale priprave na SP. V torek bodo proti Kazahstanu Slovenci odigrali edino prijateljsko tekmo pred prvenstvom pred domačimi gledalci, konec naslednjega tedna jih čakata še dve tekmi v Franciji.

Prijateljska tekma:

Madžarska : Slovenija 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Nagy,  Benk, Ladanyi 2, Magosi; D. Rodman

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.