Šport
23 ogledov

Za Kopitarja tudi prek Facebooka

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma Žurnal24 main
Liga NHL je navijačem ponudila na izbiro sto kandidatov za tekmo zvezd, ki bo konec januarja v Severni Karolini. Med kandidati je tudi Anže Kopitar. Prvič lahko glasujete prek Facebooka.

Vodstvo lige NHL je začelo postopek glasovanja za tekmo zvezd, ki bo januarja naslednje leto v Raleighu v Severni Karolini. Na seznamu kandidatov za tekmo All Star je tudi edini Slovenec v NHL Anže Kopitar.

Glasovanje za udeležence tekme All Star bo tokrat četrtič potekalo elektronsko. Ljubitelji hokeja bodo lahko tiste, ki bi jih želeli videti na tekmi, izbrali z glasovanjem prek uradne spletne strani Nhl.com, prek mobilnih telefonov (v ZDA in Kanadi), prvič pa so uvedli še novost – glasovati bo mogoče tudi prek socialnega omrežja Facebook.
Eden od vrhuncev sezone NHL bo na sporedu 29. in 30. januarja 2011, prvič pa ga bo gostila Karolina. Nastopajoče na tekmi bodo izbrali navijači z glasovanjem na spletu.

Do 3. januarja bodo lahko navijači izbirali šest igralcev – tri napadalce, dva branilca in enega vratarja, ne glede na pripadnost njihovih klubov vzhodni ali zahodni konferenci lige NHL. Vodstvo lige bo vsak torek sporočalo sprotne izide glasovanja. "Izbor navijačev za tekmo All Star daje možnosti ljubiteljem hokeja, da izberejo svoje zvezdnike. Spremembe pri glasovanju bodo dale takšnemu izboru še večji pomen," je novosti pojasnil podpredsednik lige Brian Jennings.

Največ igralcev med kandidati, šest, ima branilec naslova Chicago, med njimi je tudi lanski najkoristnejši igralec Jonathan Toews. Vsaka ekipa ima na seznamu vsaj dva hokejista. Kralji iz Los Angelesa poleg Kopitarja kandidirajo še z vratarjem Jonathanom Quickom, napadalcem Ryanom Smythom in branilcem Drewom Doughtyjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.